""
""

GRUPA E: Bazel sprema "mančesterski koktel" u Gelzenkirhenu, Čelsi juri vrh tabele

Vreme čitanja: 4min | sre. 11.12.13. | 12:42

Podsetimo, u sezoni 2011/2012 švajcarski klub je šokirao Junajted i poslao ga u Ligu Evrope. To je bilo prvi put posle 17 godina da Đavoli nisu prošli u nokaut fazu

Čelsi traži slabijeg protivnika u narednoj fazi, a Šalke i Bazel prolaz dalje. Ko će proći, ostaje da sačekamo i vidimo oko 22.30. Sve u svemu, jasno je da Plavce na Stamford Bridžu očekuje jedna lagana utakmica sa Steauom, a sva pažnja u ovoj grupi biće usmerena na duel u Gelzenkirhenu.

ČELSI – ŠALKE (20.45)

Izabrane vesti

Tim Žozea Murinja je definitivno osigurao prolaz dalje, a za prvo mesto na tabeli grupe E biće potrebna pobeda nad Steauom. To se definitivno i očekuje od Plavaca, a imperativ pobede biće još veći posle poraza od Stouka minulog vikenda. Zanimljivo, Čelsi je protiv Potersa primio tri gola, isto koliko i protiv Sanderlenda, a poslednji put su tri i više golova u dva uzastopna meča primili davne 1999. godine.

Steaua je već završila takmičenje u Ligi šampiona, nema šansu da se eventualno plasira u Ligu Evrope, pa za rumunskog šampiona ovaj meča nema takmičarski značaj.

Čelsi se trenutno nalazi na vrhu tabele, sa bodom više od Bazela, odnosno dva više od Šalkea. Interesantno, Plavci su u poslednje tri premijerligaške utakmice bili izuzetno golgeterski raspoloženi, pa su postigli ukupno 16 pogodaka.
"Neki igrači će dobiti mali odmor, ali to ne znači da nećemo ići na pobedu. Steaua je naređala tri remija. Nije izgubila od Šalkea jednom i Bazela u oba navrata. Na takav ishod će ići i protiv nas. Moramo da pobedimo, jer nam trijumf garantuje prvo mesto, ali će nam podići moral, koji je očigledno u padu", rekao je Murinjo.

Dobra vest za Portugalca je ta što se Ešli Kol vraća u tim posle pauze od gotovo mesec i po dana zbog povrede. Takođe, na raspolaganju će biti i Oskar i David Luiz.

Što se tiče Steaue, rumunska Zvezda u London stiže sa serijom od 11 utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Od toga je šest remija, pa je tim Lorencijua Regekampfa bez pobede u novembru.
"Očekuje nas izuzetno teška utakmica, poslednja u grupnoj fazi. Svesni smo da ćemo u Londonu igrati bez pritiska, nadam se samo da će moji momci to iskoristiti i odigrati jednu dobru utakmicu. Često se desi da utakmice bez pritiska mogu da dovedu do opuštanja, ali ja mislim da su moji igrači svesni toga da će dobra igra u Londonu njima puno značiti u daljim karijerama", zaključio je Regekampf.

Rumuni će u meč ući bez Aleksandrua Burseanua, koji je suspendovan, dok je Lusijan Filip već duže vreme odsutan zbog preloma noge.

----------------------------

POTENCIJALNI SASTAVI:

Čelsi (4-2-3-1): Čeh; Ivanović, Kejhil, Teri, Kol; Lampard, Ramires; Vilijan, Mata, Azar, Eto

Steaua (4-2-3-1): Tatarušanu; Prepelita, Gardos, Žukala, Latovleviči; Radut, Neagu; Popa, Čipčiju, Tanase; Pjovakari

----------------------------

ŠALKE - BAZEL (20.45)

Šalke igra za spas sezone, koja je već u kanalu. Posle poraza od Menhengladbaha zaostatak za vodećim Bajernom je 17 bodova, pa je Rudarima ostalo da nešto više urade u Ligi šampiona kako bi se nadali trofeju.

Pobeda nad Bazelom sigurno bi umirila razjarene navijače, koji polako, ali sigurno dižu bunu zbog loših rezultata u ovoj kampanji. Međutim, ako se setimo decembra 2011. godine, kada je Bazel šokirao Mančester junajted i poslao ga u Ligu Evrope, jasno je da je pred ekipom Jensa Kelera izuzetno težak i zeznut zadatak.
"Taktika će biti jako važna u ovom meču. Imaćemo 90 minuta da postignemo gol i pobedimo. Iskreno, mislim da bi bilo besmisleno igrati totalno napadački od samog starta utakmice. Do sada smo već nekoliko puta uspevali da se vratimo u život i sada nam je potrebno još jedan takav scenario. Potreban nam je rezultat, uz tri boda", rekao je Keler.

Bazel je tokom vikenda odigrao 1:1 sa Grashopersom, što ne treba da čudi s obzirom da se Murat Jakin sprema za možda i najvažniji meč ove sezone. Kažemo tako jer je Bazel u domaćem šampionatu i dalje samouvereno prvi, pa je to, u ovom trenutku manja briga.
"U prvoj utakmici bili smo bolji tim, ali smo izgubili jer su detalji odlučivali, a gol smo primili posle kornera. U međuvremenu se situacija izgradila tako da smo mi tim koji ima mesto u osmini finala, a Šalke mora da juri pobedu. Možemo da se branimo, ali i da napadamo tako da osiguramo prolaz dalje. Imamo puno samopouzdanja i želimo da idemo u narednu rundu", poručio je Jakin.

--------------------------------

POTENCIJALNI SASTAVI:

Šalke (4-2-3-1): Hildebrand; Učida, Santana, Hovedes, Fuhs; Nojštadter, Matip; Farfan, Mejer, Draksler, Boateng

Bazel (4-2-3-1): Somer; Voser, Ivanov, Šar, Ksaka; Frej, Die; Salah, Delgado, Sio; Štreler

--------------------------------

(FOTO: Action Images)


tagovi

BazelČelsiEvropaJens KelerLiga šampionaLorenciju RegekamfMurat JakinSteauaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara