"Ešli Kol, Geri Kejhil i Džon Teri"
"Ešli Kol, Geri Kejhil i Džon Teri"

GRUPA E: Čelsi je ranjeni lav i spreman je da "ugrize" Šalke

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.11.13. | 13:04

Steaua ima poslednju šansu da uhvati voz za eventualni plasman u nokaut fazu, ili da bar takmičenje nastavi u Ligi Evrope

Ešli Kol, Geri Kejhil i Džon TeriPosle tri odigrana kola u E grupi Lige šampiona sva četiri kluba imaju teoretsku šansu da se nađu u drugom krugu. Ipak, najveći favoriti da obezbede plasman u osminu finala imaju Čelsi i Šalke, koji se sastaju na Stamford Bridžu u novom velikom derbiju. S druge strane, Bazel čeka Steauu i samo trijumf u Švajcarskoj Rumune čuva u igri za prolaz ili u nokaut fazu ili Ligu Evrope.

ČELSI – ŠALKE (20.45)

Izabrane vesti

Plavci u meč četvrtog kola ulaze posle poraza od Njukasla (2:0) u Premijer ligi minulog vikenda. Žoze Murinjo je nakon tog meča bio izuzetno besan na svoje pulene, zbog čega je u ostrvskim medijima počelo da se šuška da bi ceh lošeg izdanja mogli da plate Bane Ivanović, David Luiz i Eden Azar. Uz to, Fernando Tores će vrlo verovatno propustiti duel na Stamford Bridžu zbog povrede butnog mišića koju je zaradio na treningu.

Šalke je kao gost savladao Hertu sa sigurnih 2:0 i tako nastavili tradiciju. Naime, Rudari iz Gelzenkirhena već duže vreme bolje partije pružaju u gostima nego kod kuće, zbog čega su jedna od najneugodnijih ekipa u Evropi. Ipak, jasno je da je Čelsi favorit, kao i da nas očekuje jedan vrlo interesantan meč u Zapadnom Londonu.

O kompletnoj situaciji u redovima Plavaca Murinjo je rekao sledeće:
"Ponekad se desi da fudbaleri posle serije pobeda zaborave razlog zbog kojeg pobeđuju. Verovatno su zaboravili zašto su pobedili Arsenal, Šalke i Mančester Siti. Možda misli da pobeđuju samo zato što su dobri, ali postoje i 'supstance' koje stvaraju velike pobednike. Što se Šalkea tiče, ne samo u Bundesligi, već i u evropskim okvirima Šalke pravi bolje rezultate na strani nego kod kuće. Takođe, igrači su fizički nadmoćniji od nas, što im daje određenu prednost. Iskreno, ne znam šta je njihov cilj u grupnoj fazi – da li idu na prvo mesto ili samo na prolaz dalje. Zato ne znam da li će protiv nas ići na pobedu ili samo na bod".

Trener Šalkea Jens Keler ističe da njegove igrače čeka težak posao u Londonu.
"Nije samo nemačkim klubovima teško kada igraju protiv Čelsija, već svakom evropskom klubu. Naš cilj je da ne primimo rano pogodak. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani ako želimo da ispunimo ovaj cilj. Jer, ako primimo gol, Čelsi će moći da se 'zavali' i čeka naš napad, a tada je naš protivnik najopasniji", rekao je Keler.

-------------------------------------

Potencijalni sastavi:

ČELSI (4-2-3-1): Čeh, Aspilikueta, Teri, Kejhil, Kol; Lampard, Ramires; Vilijan, Oskar, Širle; Eto

ŠALKE (4-2-3-1): Hildebrand; Učida, Hovedes, Matip, Aogo; Džons, Nojštader; Boateng, Mejer, Draksler, Salaj

-------------------------------------

Valentin Stoker i Marko ŠtrelerBAZEL - STEAUA (20.45)

U drugom meču grupe E sastaju se Bazel i Steaua. Domaćin se nalazi u seriji od tri uzastopna remija, počev od susreta ova dva tima u prethodnom kolu Lige šampiona. S druge strane, šampion Rumunije je od meča sa Bazelom dva puta trijumfovao, ali i remizirao sa Koronom tokom vikenda.

Činjenica je da bi Bazel pobedom i definitivno izbacio rivala iz trke za nokaut fazu i tako napao jedno od prva dva mesta, zavisno od rezultata na Bridžu. Ipak, u slučaju pobede gostiju situacija će se dodatno zakomplikovati, pa možemo očekivati vrlo uzbudljiv meč.

Trener Bazela Murat Jakin želi da njegovi puleni konačno probiju led i prekinu seriju nerešenih rezultata.
"Moramo da budemo mnogo bolji nego što smo bili u poslednje vreme. Želimo pobedu. Igrali smo dobro u Bukureštu gotovo ceo meč, a sada se nadamo još boljem izdanju. Dobili smo informaciju da je Steaua spremila novu taktiku za ovaj meč, a mi ćemo biti spremni na sve. Remi neće odgovarati nikom. Oba tima žele da zadrže šanse da se nađu u narednioj rundi i zato samo pobeda dolazi u obzir", rekao je Jakin.

Lorenciju Regekampf smatra da je ovo najbitniji meč za njegov tim.
"Ako želimo da ostanemo u Ligi šampiona onda je pobeda imperativ. U Bukureštu smo uvideli koliko je Bazel nezgodan protivnik. Imaju vrlo jak tim i to je jasno kao dan. Mi ćemo morati da budemo mnogo kompaktniji i orijentisani više na napad ako želimo tri boda", rekao je strateg Steaue.

------------------------------

Potencijalni sastavi:

BAZEL (4-4-1-1): Somer; Voser, Ivanov, Šar, Čaka; Salah, Delgado, Frej, Andrist; Elneni; Štreler

STEAUA (4-2-3-1): Tatarušani; Georgijevski, Filip, Žukala, Parvulesku; Gardos, Burseanu; Popa, Stankiju, Tanase; Pjovakari

------------------------------

TABELA: Čelsi 6, Šalke 6, Bazel 4, Steaua 1

(FOTO: Action Images)


tagovi

BazelČelsiEngleskaEvropaJens KelerLiga šampionaLorenciju RegekamfMurat JakinSteauaŠvajcarska 1Žoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara