""
""

GRUPE G, H i I: Bazel u Firenci ispostavio ceh “pobegulji” Souzi, Lacio u poslednjem skeundu ostao bez pobede (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.09.15. | 23:37

Lokomotiva se sladila u Lisabonu, Rozenborg bio na pragu trijumfa u Sent Etjenu, Bešiktaš jedva kroz Albaniju

Šokantna veče za italijanske adute Lacio i Fiorentina u Ligi Evrope. Bili su na pragu važnih pobeda, na kraju su ukupno osvojili jedan bod.

Izabrane vesti

Fiorentina je na svom Frankiju ostala u neverici posle Bazelovog preokreta (1:2). Vodila je Viola golom Kalinića, bila bolji rival, potom je i Blaščikovski pogodio stativu i ništa nije nagoveštavalo neuspeha, ali... Gonzalo Rodrigez je zbog brutalnog starta zaradio crveni karton sredinom drugog poluvremena i kola su krenula nizbrdo. Prvo je Bjarnason izjednačio, a onda je Elnenji zakucao loptu u mrežu domaćih za preokret i osvetu treneru Paulu Souzi koji je prošlog leta pobegao iz Bazela u Firencu i ostavio klub na cedilu.

U drugom meču grupe I, autsajderi Leh i Belenenses su odigrali u Poznanju remi bez golova.

Sudbina je bila surova i prema Laciju. Lepim golom Sergeja Milinkovića Savića, Lacijali su poveli u gostima protiv prošlogodišnjeg finaliste Dnjepra i koračali ka pobedi. Ipak, Dnjepar je iz bukvalno poslednjeg napada na meču i zahvaljujući smešnoj intervenciji odbrane i golmana Lacija uspeo da izjednači preko Seleznjova koji je iskoristio poklon za 1:1.

Remi je viđen i u drugom meču grupe G, pošto je Rozenborg iznenadio u Sent Etjenu (2:2). Norvežani su čak bili na pragu pobede, ali je Sent Etjen spasao Ru golom iz penala u finišu meča.

U debiju nekog albanskog kluba u grupnim fazama evrokupova, Skenderbeg je minimalcem na svom terenu poražen od Bešiktaša. Hose Sosa je Turcima obezbedio tri boda. Poput Bešiktaša, tri boda u gostima je obezbedila i moskovska Lokomotiva koja je na krilima dvostrukog strelca Samedova iznenadila Sporting u Lisabonu i slavila sa 3:1. Portugalcima baš ne leže Moksovljani s obzirom da ih je i CSKA eliminisao u plej-ofu za Ligu šampiona.

Grupa G:
Dnjepar - Lacio (0:1)
/Milinković Savić 34/

Sent Etjen - Rozenborg (1:1)
/Berič 4, Ru 87 penal - Mikelsen 16, Svenson 79/

Grupa H:
Sporting Lisabon - Lokomotiva Moskva (0:1)
/Montero 50 - Samedov 12, 56, Nijas 65/

Skenderbeg - Bešiktaš (0:1)
/Sosa 28/

Grupa I:
Fiorenitna - Bazel (1:0)
/Kalinić 3 - Bjarnason 71, Elnenji 79/

Leh - Belenenses 0:0

(FOTO: Action images)


tagovi

Liga EvropeAleksandar Samedov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara