""
""

Guarin VS Vučinić: Šta je Interu i Juventusu donela trampa i ko je bolje prošao?

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.01.14. | 17:15

Konte je dobio ono što je tražio, Macari je ostvario davnašnju želju. Crnogorac je nophodan Neroazurima u špicu, dok će dolazak Kolumbijca u Staru damu okončati priče o kupovinama Nanija, Meneza ili Biabianija

Iako zvanične potvrde iz klubova nema, Juventus i Inter su "odblokirali" pijacu trampom Mirko Vučinić za Fredija Guarina i Serija A je dočekala najzanimljiviju transkaciju od početka januarske pijace. Poslednji detalji transfera se ugovaraju, ali nema dileme da ćemo u nastavku sezone gledati Vučinića u dresu Neroazura, a Guarina kao Konteovog vojnika u Juventusovoj podmazanoj mašineriji.

Izabrane vesti

Ova trampa nikoga nije ostavila ravnodušnim, jer se odmah nameće pitanje: Ko je bolje prošao? Na prvi pogleda deluje kao da Juventusov direktor Bepe Marota još jednom izbriljirao na fudbalskoj pijaci. Ali, kada se sabere i čini se i da je Inter dobro prošao, bez obzira što je ostao bez verovatno najboljeg igrača u ovom trenutku za koga su možda mogli da uzmu i 15 do 20 miliona evra od Mančester Junajteda ili Čelsija, koji su bili bacili oko na Kolumbijca.

Juventus je svoj plan obavio. Nije hteo da čeka Arsenal ili Totenhem i nekih desetak miliona evra za Vučinića, već je dobio nešto mnogo vrednije od te sume – Fredija Guarina. Kolumbijac je profil igrača za kojim je Antonio Konte tragao još od prošlog leta. Ofanzivni, bočni igrač koji će mu omogućiti da izađe iz standardne formacije 3-5-2. Pominjali su se Nani, Menez, Biabiani, ali bez dileme Guarin je bolje rešenje. U Interu je uz Palasija bio najbolji igrač tima. Polivalentan ofanzivac koji će omogućiti mnogo upotrebljivih loptu za Teveza i Ljorentea (11 asistencija u 19 mečeva ove sezone za Inter), ali i poput Vidala i Pogbe koristiti svaku priliku da ugorzi gol rivala. Juventusovi navijači neće više morati da gledaju Padoina ili promašaj Islu.

Konte je dobio ono što je tražio, a sportski direktor Marota pokazao da je u ovom trenutku menadžer koji radi najbolji posao na Apeninima. Uspeo je da dobije sjajnog igrača i reši se nepotrebnog balasta u vidu Vučinića, jer bez obzira na sve Mirkove kvalitete on je bio potpuno nepotreban pored Teveza i Ljorentea. I za njega je bolje da ide negde gde će igrati. Kvalitetom, on je svakako imao mesta u Juveu, ali ne i vojnički mentalitet koji tražo Konte.

Inter u prvi mah deluje kao gubitnik u ovoj trampi, ali ako ona povuče red nekih očekivanih poteza, onda bi i Neroazuri mogli da profitiraju. Nagađa se da će pored Vučinića dobiti i neki novac pride, jer se pominje cifra od oko pet miliona evra, jer makar toliko je u ovom trenutku veća Guarinova vrednost.

Interu je napadač bio neophodan, pored promašaja sa talentima Belfodilom i Ikardijem, kojem je ljubavni život poputno unazadio karijeru. Ostali su na Palasiju i povredama ophrvanom Militu. Vučinić će dobro doći Macariju koji ga je želeo još u vreme dok je komandovao u Napoliju. Međutim, pitanje je da li je Vučinić taj tip "ubice" pred protivničmim golom, uloge koju je Milito tako dobro obavljao. Nažalost, Prinćipe više nije onaj stari, a za šest meseci napušta Meacu. Vučinić više deluje kao tip napadača poput Palasija, mada je u Romi savršeno obavljao ulogu devetke. Macari je ovo želeo, ali pitanje je da li je Interu bio potrebniji neki izrazitiji golgeter.

Inter ovom trampom nije završio posao. Izgleda da su blizu prodaje Ranokije u Borusiju za desetak miliona evra. U tom slučaju, Nerozauri kreću u ofanzivu za dovođenje Ernanesa, druge Macarijeve velike želje. Ako, Brazilac konačno sleti na Meacu, sa Vučinićem i njim u prvoj postavi, Inter će dobiti više nego sa Guarinom, a odlazak neubedljivog Ranokije bi trebalo lako da se amortizuje jer Macari ima Žuana, Rolanda, Kampanjara, pa i veterana Samuela. Takođe, blizu završetka je i posao oko Danila D’Ambrozija iz Torina, koji bi pojačao konkurenciju Džonatanu na desnom boku.

Kada se sve podvuče Inter gubi jednog bitnog i jednog nebitnog igrača prve postave, a dobija dva velika pojačanja, plus D’Ambrozija. Čini se da ni Neroazuri nisu loše prošli…

(FOTO: Action images)


tagovi

Zima 2014Serija AMirko VučinićJuventusItalijaInterFredi GuarinEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara