""
""

Hajduk Rajko: Rekao sam Hrvatima da Torcida nije na nivou Delija! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.08.16. | 12:18

„Uživanje je bilo igrati u Splitu, nisu me vređali na nacionalnoj osnovi“, kaže reprezentativac Srbije i čovek koji je utišao Poljud

„Ajaj majko kako brani Srbin hajduk Rajko“... Nije da smo čuli, ali poruka ove sadržine svakako je bila prisutna na ulicama Splita, nakon što je nekadašnji golman Crvene zvezde Predrag Rajković negotinskim mađijama začarao mrežu u penal seriji i direktno odlučio pobednika horor dvomeča između Hajduka i Makabija.

Dok se 30.000 hiljada članova Torcide hvatalo za glavu nakon što je Rajković odbranio penal Tudoru, zlatni Orlić je stisnutom pesnicom pokazao od kakvog je materijala satkana. Bilo je u toj pesnici inata, prkosa, šampionskog karaktera... Elemenata zbog kojih je plakao Split.

Izabrane vesti

Ipak, reprezentativac Srbije dan posle dešavanja na Poljudu nije bio euforičan, niti se osećao kao njegov hrabri zemljak Hajduk Veljko. U razgovoru za naš portal prepričao je prvo dešavanja iz miks zone posle utakmice.
Hrvatski novinari su me odmah pitali ko pravi bolju atmosferu, Delije ili Torcida. Pohvalio sam Splićane, stvarno je bilo uživanje igrati na Poljudu, ali rekao sam im da to ne može da se poredi sa atmosferom na Marakani. Odnosno da ne mogu da se porede sa Delijama“, poručio je u razgovoru za MOZZART Sport Predrag Rajković.

Evropske ambicije Makabija visile su na tankom koncu, nakon što je Hajduk u revanšu poveo sa 1:0. Ni izjednačenje nije pomoglo Izraelcima da stišaju dobro poznatu dalmatinsku buku sa tribina Poljuda.

„Sve se na kraju dobro završilo za nas. Za mene idealno. Lepo je bilo igrati na Poljudu, ali činjenica je da smo sami sebi zakomplikovali život. Nismo verovali da je Hajduk toliko dobar. Potcenili smo ih. Ali izvukli smo se nekako“.

Odavno je poznat kao specijalista za jedanaesterce. Uostalom, to je postao njegov zaštitni znak još u juniorskim danima.
„Nisam imao neki specijalan osećaj. Čekao sam Tudora i to mi se isplatilo. Možda sam ih posle toga uplašio, jer su dva puta šutirali van okvira... Sjajno veče za mene i nas. Moram da pomenem da me navijači u Splitu nisu vređali na nacionalnoj osnovi. Čak i u tim trenucima kada sam odbranio penal“.

Makabi je prošle sezone igrao Ligu šampiona, sada će posle maratonskih kvalifikacija biti učesnik Liga Evrope.
„Kad se samo setim kad smo počeli da igramo. Čim smo krenuli sa pripremama došle su na red utakmice u Evropi. Bilo je baš stresno...“.

Imaće dakle šansu Rajković da potvrdi visok rejting na sceni Starog kontinenta. Istina, za njega u velikim evropskim klubovima sada svi znaju. Kaže da ne žuri.
„Uživam u Izraelu. Ako nešto bude – čuće se“, ostao je zagonetan Rajković.

 


tagovi

TorcidaSrbijaPredrag RajkovićMakabi Tel AvivLiga EvropeHrvatskaHajduk SplitEvropadelije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara