""
""

Hartova ispovest: Vijera me je savetovao da odem u Torino! Mihajlovića sam detaljno prostudirao kad sam dolazio

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.11.16. | 18:47

"Odrastao sam gledajući Seriju A, sa Pepom Gvardiolom nisu načisto emocije", otkrio je engleski golman

Transfer Džoa Harta u Torino spada u red najčudnijih kada je u pitanju letnji prelazni rok. Engleski golman nije imao izbora, jer se našao na milost i nemilost Pepa Gvardiole. Tačnije, mogao je da bira između ostanka u Mančester Sitiju, gde bi šansu dobijao samo u slučaju da se Klaudio Bravo povredi, ili da ode u drugu sredinu i pokuša da se uzdigne i povrati poljuljano samopouzdanje. 

Izabrane vesti

Logično, izabrao je odlazak u klub koji mu je garantovao sigurne minute na terenu. Nije bio srećan zbog dolaska u Torino, to se videlo još prvog dana kada je sleteo na aerodrom. Ali, ubrzo je postao jedan od heroja Torinovog uspona i sada klub sigurnim koracima ide ka plasmanu u Evropu. 

U opširnom razgovoru za La Stampu Hart je, između ostalog, otkrio ko mu je savetovao da ode u Torino, koliko mu je teško zato što nije u Sitiju, ko mu je idol, kakav odnos ima sa Sinišom Mihajlovićem i italijanskim fudbalskim ličnostima. 
"Nisam imao mnogo opcija, bilo mi je teško. Sve se izdešavalo tako brzo. Ali, zahvalan sam klubu, jer mi je pružio solidnu šansu", počeo je Hart priču za italijanski list. 

Vratio je film unazad i otišao u detinjstvo, odakle je izvukao jednu zanimljivost.
"Odrastao sam gledajući Seriju A na televiziji. I ranije sam bio u Torinu i oduvek mi je bio interesantan grad", rekao je Hart pre nego što je otkrio:
"Pre nego što sam izabrao da dođem u Torino, razgovarao sam sa ljudima kojim verujem. Pre svih sa Patrikom Vijerom. On poznaje Italiju jako dobro, a kada smo pričali samo mi je rekao da idem i da će mi biti dobro. Razumeo je jako dobro situaciju u kojoj se nalazi i znao je da mi je bila potrebna sredina u kojoj ću igrati ozbiljan fudbal".

Uprkos tome što je u Torinu već nekoliko meseci, engleski golman priznao je da emocije nisu načisto kada je u pitanju Siti i odnos sa Pepom Gvardiolom.
"Neke emocije nisu vezane za profesionalne stvari. Ali, činjenica da sam u Torinu govori da jednostavno nije bilo mogućeg rešenja za naš problem. Sada želim da uživam u Torinu, ne razmišljam o budućnosti".

Kaže da se za dolazak u Torino dosta pripremao. Čitao je dosta o gradu, klubu, pa čak i treneru Siniši Mihajloviću, čiju je karijeru temeljno prostudirao.
"Nisam znao mnogo pre toga, ali sam dosta čitao i shvatio neke stvari. Znam da je Torino nedavno bio i učesnik Lige Evrope i da je ove sezone cilj izlazak u Evropu. Dosta sam pažnje obratio i na trenera Sinišu Mihajlovića, koga sam analizirao još iz vremena kada je bio igrač".

O odnosu sa nekadašnjim srpskim selektorom Hart je imao samo pozitivno mišljenje.
"Sviđa mi se način na koji nas uči fudbalu. Očekuje od nas da budemo najbolji svakog minuta i kada daješ sve od sebe - on to prepozna i ume da ceni. Isto kao što je veoma jasan kada mu se nešto ne sviđa. Podjednako ume da pohvali, ali da i kritikuje igrače. Svestan je da imamo mlad tim i našao je zdrav način da nam nametne pritisak. Veruje u ovaj tim i to nam stalno pokazuje. Zato i ne mogu da bude tužan kada nam ne ide baš najbolje".

Novinare La Stampe interesovalo je Hartovo mišljenje o činjenici da su Italijani imali najveći uticaj na njegovu dosadašnju karijeru.
"Jako sam ponosan na to. Sa Robertom Manćinijem Siti je imao velike uspehe, Fabio Kapelo me je izabrao za prvog golmana engleske reprezentacije i to nikad neću zaboraviti".

Za nešto manje od mesec dana (11. decembra) fudbaleri Torina ukrstiće koplja sa gradskim rivalom i aktuelnom šampionom Italije Juventusom, a Hart tu utakmicu vidi kao šansu da još jednom odmeri snage sa svojim idolom - Đanluiđijem Bufonom.
"On je moj heroj, jedan od najboljih golmana sveta. On poseduje sve. Jednostavno je nemoguće izabrati jednu stvar koja ga krasi. Zato i jeste najbolji, on dominira ulogom koju igra. To je jedinstven čovek".

(FOTO: Action Images)


tagovi

TorinoSiniša MihajlovićSerija APremijer ligaPatrik VijeraMančester SitiItalijaEvropaEngleskaDžo Hart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara