"Nemanja Protić"
"Nemanja Protić"

Heroj Metalca Protić: Lopta me je poslušala, prošla je kroz obruč

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.02.15. | 11:35

„Imam samo reči hvale za ljude iz Valjeva. Ovde imam i dosta prijatelja koje sam upoznao preko Miloša Teodosića“, rekao je košarkaš

Nemanja ProtićJunak desete pobede Metalca u ABA ligi je plej Nemanja Protić koji je u samom finišu veoma uzbudljive utakmice sa MZT-om preuzeo odgovornost i postigao poene koji su presudili pobednika meča ( 69:67).

Srpski košarkaš je postigao 21 poen protiv makedonske ekipe.
Bila je to zaista prava prvenstvena utakmica puna uzbuđenja. Pobeda dobija na značaju kad se zna da smo igrali sa jednim centrom, virus je pokosio preostalu dvojicu. Ovom prilikom želim da istaknem sjajnu partiju protivničkog igrača, a nekad mog saigrača, Predraga Samardžiskog  koji je ubacio 20 poena i dodao isto toliko skokova. Jednostavno nismo imali rešenje za njega“, kaže za MOZZART Sport Protić.

Izabrane vesti

Na nešto više od 13 sekundi do kraja, domaćin je izveo aut, lopta je došla do Protića, koji je potpunu odgovornost preuzeo na sebe. Sačekao je poslednjih pet sekundi da krene u napad, ušao u dvokorak i bacio loptu sa visokim lukom...
„Nema tu mnogo filozofije, trener Đokić nam je rekao šta da radimo, video sam prostor za sebe, šutirao i lopta me je poslušala, prošla je kroz obruč“.

Da li su posle ove pobede apetiti Metalca porasli jer vas samo trijumf deli od Krke i Olimpije koje su na petom i šestom mestu?
„Ne, idemo polako iz meča u meč, u petak gostujemo Levskom i nadamo se dobrom rezultatu. Potom se ređaju Cibona, Zvezda, Mega i Zadar. Čvrsto stojimo na zemlji, nismo poleteli, ali imamo lepu šansu da uđemo u prvih šest ekipa“.

Kako ti je u Valjevu i da li ćeš produžiti saradnju?
„Imam samo reči hvale za ljude iz Valjeva. Ovde imam i dosta prijatelja koje sam upoznao preko Miloša Teodosića. Tu sam do kraja sezone, a za dalje ćemo videti”, zaključio je Protić koji je na meču sa MZT-om imao indeks korisnosti 29.

Tim iz Valjeva se nakon poslednjeg trijumfa izjednačio po broju pobeda sa Solnokom i Zadrom i nalazi se na devetoj poziciji.

Piše: Đurđe Mečanin
djurdje.mecanin@mozzartbet.com 

(FOTO: Metalac Farmakom/Foto Studio ART)


tagovi

Nemanja ProtićKK MetalacJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara