Hlađenje šampanjca na Orijel Parku - Dandalk nadomak titule

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.09.18. | 08:35

Sa tri boda domaćin bi praktično rešio pitanje šampiona u Irskoj

Bio je 29. jun. Kork Siti je uoči velikog derbija imao bod više od Dandalka. Činilo se da će premijerligaši u Irskoj prirediti finiš za pamćenje. Od toga, međutim, ni traga, ni glasa... Kork je potonuo, za pobedu u šampionatu ne zna još od početka avgusta, što je Dandalk obilato naplatio i protiv nejakog Deri Sitija biće u prilici da načini možda i ključni korak u borbi za povratak na tron.

Dandalk ima devet poena suficita u odnosu na Kork uz utakmicu manje, posle koje će ostati još četiri kola. Budući da u Irskoj odlučuje gol-razlika, teoretski, titula neće biti obezbeđena. Ali kako je i u najznačajnijem parametru Dandalk bolji (73:15 u odnosu na 60:26, koliko ima Kork), pobeda nad Derijem - čiji su fudbaleri po osvajanju tamošnjeg Liga kupa glavama već na odmoru - značiće i kraj trke. Deri je, pored pomenutog Liga kupa, ispao iz FAI kupa, u prvenstvu je miran na sedmoj poziciji i sigurno neće biti "partibrejker" na Orijel Parku, već nemi posmatrač brutalnosti Patrika Hobana, ubedljivo najboljeg strelca lige sa 24 gola, i njegovih saigrača.

Izabrane vesti

Od ukupno tri utakmice u tekućoj sezoni, Deri je samo u prvoj odoleo Dandalku (2:2), koji se u narednim opametio i išamarao tim sa najviše stranaca u ligi (11) - oba puta u gostima (1:4, pa 0:4). Dodajmo još da je Deri, izuzimajući otpisane Brej i Limerik, najgori defanzivni tim u ligi, dok je Dandalk najefikasniji sa skoro 2,5 postignutih pogodaka prosečno, pa uz jedinicu ili "iz keca" možete povezati sa golovima...

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 21:00 2571 IRS 1 Dundalk - Derry City kmb 1-1&3+ 1,67
Ukupna kvota1,67

REPUBLIKA IRSKA 1 - 31. KOLO (ZAOSTALI  MEČ)

Utorak
21.00: (1,20) Dandalk (6,50) Deri Siti (10,5)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Dandalk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara