Hoće li se igrati?

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.12.18. | 13:56

Magla pravi problem u Rumuniji

Hoće li se konačno odigrati utakmica?

Glavno pitanje koje okupira čelnike FCSB-a, Vitorula i Lige 1. Postoji mogućnost da se meč ponovo odloži zbog velike magle, uostalom kao i juče. Sa druge strane, ako se meč ne odigra večeras, pitanje je kada će jer se za naredne dane najavljuje sneg, pišu rumunski mediji. 

Izabrane vesti

Posebno pod nogama gori igračima FCSB-a jer je Kluž ponovo kiksnuo kod kuće. Lider je užasno ušao u utakmicu, primio dva gola za pola sata igre i posle toga mnogo patio kako bi uspeo da izjednači protiv vrlo dobrog Gaz Metana. Da se nije okliznuo, evo već šesti put pred svojim navijačima (četiri pobede, pet remija i poraz) Kluž bi ubedljivo vodio na tabeli i verovatno već na polusezoni hladio šampionski šampanjac. Ovako, FCSB ponovo ima šansu da se vrati u trku ukoliko potuče Vitorul. 

Možemo samo da zamislimo kako je tek sada kontroverznom i harizmatičnom Điđiju Bekaliju. Prošlo kolo bilo je ravno hororu za navijače, stručni štab i igrače FCSB posle stradanja u sudaru sa Sepsijem (2:4). Na gostovanju možda i najprijatnijem iznenađenju u ligi FCSB je potučen do nogu. Da je tu slavio, danas bi imao priliku da se izjednači sa Klužom. Ovako...

FCSB je najbolji domaćin u ligi, a sama činjenica da je jedan od dva glavna favorita za osvajanje šampionske titule, jasno govori da je izraziti favorit protiv Vitorula. Doduše, treba biti malo i oprezan jer je šampion iz pretprošle sezone odličan na gostovanjima. Samo je Kluž osvojio više bodova od njih na strani.

Podsetimo, nekadašnji štoper OFK Beograda i Vojvodine Bogdan Planić nedavno je proglašen za najboljeg stranca u Rumuniji, i to u izboru tamošnje Lige 1. Visoki defanzivac dobio je prestižno priznanje posle odličnih igara u kontinuitetu za FCSB. On je imao veliki doprinos u osvajanju prošlosezonske titule kluba iz Bukurešta, a i ove takmičarske sezone je jedan od najboljih u redovima FCSB. Zbog odličnih igara klub ga je nagradio i kapitenskom trakom.

RUMUNIJA 1 - 19. KOLO

Subota
Hermanštat - Dinamo Bukurešt 1:1 (1:1)
/Petresku 32 - Hanca 9/

Kluž - GAZ Metan 2:2 (1:2)
/Omrani 43, 87 - Fernandes 12, Ivanov 31/

Nedelja
KSMS Jaši - Dunarea 1:0 (1:0)
/Platini 33/

Astra - Konkordija 3:1 (0:0)
/Bež 49, Alibek 76pen, Ljuljaku 88 - Leka 73/

Ponedeljak
16.30: (2,20) Sepsi (3,10) Botošani (3,60)
19.00: (1,90) FCSB (3,50) Vitorul (4,20)
19.00: (1,30) U. Krajova (5,20) Voluntari (11,0)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Printscreen


tagovi

FCSBVitorul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara