""
""

Hoću Grujića i Kalerija, odmah!

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.12.15. | 11:00

Izdata naredba da se Zvezdin biser preotme Liverpulu, Dejan Stanković će morati maksimalno da se angažuje, a Inter da proda kapitena i još dvojicu fudbalera

Rat za Marka Grujića je počeo! Informacije koje su iz Srbije preko Engleske stigle do Italije, alarmirale su Interovog trenera Roberta Mančinija koji hoće Marka Grujića što pre i što hitnije. Pisanje MOZZART Sporta da je Jirgen Klop uspostavio lični kontakt sa Zvezdinim vezistom, večera mladog asa sa skautima Redsa, a potom i priznanje Grujića da je počeo pregovore sa slavnim klubom su Mančiniju bili jasan signal da nema vremena za gubljenje ako hoće najtalentovanijeg fudbalera kluba sa Marakane.

Izabrane vesti

Ugledna rimska Republika piše da je Mančini izdao dve naredbe klupskom rukovodstvu za predstojeći prelazni rok i one glase: Morate da dovedete Marka Grujića i Džonatana Kalerija!

Ako se za Grujića može reći da je jedan od najtalentovanijih vezista u ovom delu Evrope, onda za Kalerija važi da je u ovom trenutku nešto najvrednije što Boka Juniors i Argentina može da ponudi evropskom fudbalu.

Mančini je svestan i problema koje Inter ima sa finansijskim fer-plejom. Odnosno činjenice da je budžet za pojačanja minimalan, a da je goruće pitanje i otkup ugovor Adema Ljajića od Rome. U tu svrhu, dao je klupskim operativcima i odrešene ruke da kako znaju i umeju prodaju kapitena Andreu Ranokiju, brazilskog defanzivca Žuaana Žezusa i kolumbijskog vezistu Fredija Gvarina. Cilj je da se što pre nađu angažmani za pomenuti triling i da se izvuče što više novca, a procena je da minimum 30.000.000 evra može da se izvuče od prodaje pomenutih igrača. To bi bilo savim dovoljno za otkup Ljajića, te kupovine Grujića i Kalerija. Ako preostane novca, mogao bi da dođe i desni bek…

Mančini očekuje da svoju ulogu obavi i tim menadžer Dejan Stanković i iskoristi veze sa Crvenom zvezdom i preusmeri Grujića na Đuzepe Meacu umesto na Enfild Roud. Interov trener očekuje da direktor Auzilio završi započeti posao jer su prvi razgovori obavljeni nedavno u Sloveniji tokom gostovanja mlade reprezentacije Srbije. Jedino sporno pitanje je da li će Inter pristati da u januaru plati za Grujića, a da ga dobije tek u avgustu što je plan samog igrača, a i direktor Terzić je najavio nešto slično. Inter u ovom trenutku ima i problema sa mestom za igrače van EU, pa bi ostanak u Zvezdi na pozajmici do avgusta mogao da odgovara i Nerazurima. 

Što se Kalerija tiče, Inter vodi bitku sa Palermom za njegov potpis. Sicilijanci su već poslali ljude u Argentinu na pregovore, ali i Nerazuri su u ofanzivi na igrača koji si uskoro trebalo da odbije i italijanski pasoš. Kaleri se sinoć oglasio porukom na Tviteru sledeće sadržine:
“Hvala na svemu, zbogom…”

Njegova cena je oko 11.000.000 evra, a Boka je već dogovorila povratak Pabla Osvalda na njegovo mesto.

Liverpul je zasada bio najubedljiviji u nameri da angažuje Grujića, a pred Interom je još malo vremena ako želi da pokvari planove velikanu sa Enflda i ugrabi dragulj Crene zvezde. Ipak, ako se zna kako posluju Englezi, a kako Italijani i kakva je dinamika isplate u ovim transferima, Crvena zvezda ne bi trebalo da ima dilemu. Ostrvljani deluju kao daleko primamljivija opcija za klub sa Marakane kojem su hitno potrebne pare... 

(FOTO: Action images, Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSerija AMarko GrujićItalijaInterEvropaDžonatan KaljeriFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara