""
""

Hof je zelen za Crvene, Liverpul zakoračio u Ligu šampiona! Kakva nesreća za Sulejmanija i Bojse... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.08.17. | 22:41

Hofenhajm platio skupu cenu, sva sreća sveta uz CSKA

Liverpul se vraća pevajući iz Nemačke. Sa pobedom od 2:1 koja je velika kao kuća s obzirom na razvoj situacije na terenu i činjenicu da ga očekuje revanš pred svojim navijačima. Hofenhajm je platio skupu cenu neiskustvu i promašajima...  Liverpul je sa dva individualna poteza rešio pitanje pobednika, a verovatno i plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Izabrane vesti

Dao je Hofenhajm sve od sebe da prvi put zaigra u elitnom rangu kontinentalnog fudbala, predstavio se u dobrom svetlu, igrao dobro, ali i pokazao da je zelen za timove Liverpulovog kalibra. Sa dva gola minusa pred put na Enfild, Hofenhajm je otpisan i cpolako može da se sprema za igranje u Ligi Ebvrope.

A ko zna šta bi bilo da je Andrej Kramarić iskoristio penal u 12. minutu...

Hofenhajmu je pripao start meča, bio je ofanzivniji i bolji rival. Sudija je jednom oprostio penal Lovrenu posle igranja rukom, ali drugi put nije posle prekršaja nad Gnabrijem. Kramarić je preuzeo odgovornost i opalio penal kao poečtnik. Po sredini gola?! Što je bio lak plen za Minjolea...

Propuštena šansa malo ubila entuzijazam domaćih i dala krila gostima koji su do voiđstva došli majstorskim golom Aleksandra Arnolda iz salobodnog udarca u 35. minutu. Posle toga je sve bilo lakše za Redse.

Neiskusni Hof se unervozio i izgubio prepoznatljivu igru, a Liverpul je čekao i dočekao šansu za još jedan fatalan udarac. Ovaj put, uz mnogo sreće. Milner je centerirao posle kontranpada, a lopta je zakačila Nortvajta taman toliko da promeni smer i završi pod prečkom Baumanovog gola.

Ipak, bilo bi nepravedno da se Liverpul vratio kući sa 2:0. Zaslužio je Hofenhajm da postigne gol i uspeo je u 88. minutu. Rezervista Ut je pobegao Lovrenu i postigao gol kakve-takve nade pred revanš na Enfildu. U nadoknadi vremena je Hubner imao sjajnu šansu glavom za izjednačenje. Hofenhajm je platio ceh neiskustvu i promašajima, a teško je očekivati da će Liverpul prokockati ovakvu prednost u revanšu. Šansu u timu Liverpula je u finišu meča dobio i naš Marko Grujić koji je zamenio Manea u 89 minutu.

Poput Hofenhajma, sreće nije imao ni domaćin u Bernu. Jang Bojs je zaslužio pobedu nad CSKA, a na kraju je u nadoknadi vremena doživeo minimalan poraz - 0:1. Moskovljani su uz mnogo sreće uspeli da se spasu poraza i da čak na kraju trijumfuju tragikomičnim autogolom Kasima izvuku sa remijem bez golova pred revanš u Moskvi.

Miralem Sulejmani je bio neuhvatljiv za odbranu Armejaca večeras. bežao im je kako je hteo, ali mu je nedostajao završni udarac. Sjajnu igru je devalvirao skupim promašajima. Samo u prvom poluvremenu je mogao da postigne tri gola! Jednom je tukao iznad prečke, a dva puta nije uspeo da zahvati loptu glavom kako je trebalo u idealnim pozicijama. U nastavku je Akinfejev spasavao Armejce ispred pokušaja Oroa, Bertonea i Sulejmanija, da bi u nadoknadi vremena Kasim postigao neverovatan autogol. Da ne opsiujemo, dovoljno je samo da pogledate...

PLEJ-OF LIGE ŠAMPIONA - prvi mečevi

Utorak:

Karabag - Kopenhagen 1:0 (1:0)
/Madatov 25/

APOEL - Slavija Prag 2:0 (2:0)
/De Kamargo 2, Aloneftis 10/

Hofenhajm - Liverpul 1:2 (0:1)
/Ut 87 - Aleksandar-Arnold 35, Milner 74/

Sporting Lisabon - FCSB 0:0

Jang Bojs - CSKA Moskva 0:1 (0:0)
/Kasim 90+2ag/

Sreda:

20.45 Bašakšehir - Sevilja
20.45 Seltik - Astana
20.45 Hapoel Ber Ševa - Maribor
20.45 Napoli - Nica
20.45 Olimpijakos - Rijeka

(FOTO: Action images)


tagovi

Andrej KramarićCSKA MoskvaDžejms MilnerEngleskaEvropaJang Bojskvalifikacije za Ligu šampionaLiga šampionaLiverpulMiralem SulejmaniNemackaRusijaŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara