"Fabregas nije pomogao"
"Fabregas nije pomogao"

Holandija peva: Dajte Špance da se igramo! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.03.15. | 22:35

De Vraj i Klasen za tri minuta bacili Furiju u nokdaun – 2:0

Fabregas nije pomogaoNeki su meč na Amsterdam areni videli kao priliku da se Španci barem donekle revanširaju Lalama za onih traumatičnih 1:5 sa Mundijala u Brazilu. Selektor Visente del Boske znao je ipak da prijateljska utakmica ne može da ponudi utehu za debakl na Svetskom prvenstvu pa je na teren izveo kombinovan sastav sa mnogim novim licima. Holanđani su sličnu rekonstrukciju odavno obavili. I večeras su izgledali kao mnogo ozbiljniji tim što je potvrdio i rezultat na semaforu – 2:0.

Crvena furija, ekipa koja je do leta delovala toliko nedodirljivo da su treneri u omladinskim školama širom planete neposlušnu decu mogli da plaše bajkama u stilu: "Ako ne budeš trenirao, Ćavi će da te napravi u budalu", protiv Lala jednostavno ne liči na sebe. Nema one genijalne ideje u svakom potezu, nema one prgave šampionski naravi koja ne prašta grešku. Sve to je iščezlo 13. juna na areni Fonte Nova u Salvadoru kada su Robin Van Persi i Arjen Roben sa po dva gola označili kraj jedne ere u svetskom fudbalu. Jedan metak u srce španskih ljubitelja bubamare tada je zario Stefan De Vraj.

Izabrane vesti

Isti igrač i danas je Špancima najavio da ih dalek put čeka do povratka na tron. Vesli Snajder, u odsustvu Van Persija i Robena nesumnjivo prva zvezda tima, poslao je savršenu loptu u šesnaesterac, a 23-godišnji štoper Lacija nadskočio Raula Albiola. David De Hea nije imao šanse. Igrao se 13. minut.


Već u 16. minutu bilo je jasno da Špancima sleduje nova lekcija iz fudbalske igre. Davi Klasen je posle dobrih poteza večeras odličnog Memfisa Depaja na levom krilu iz drugog pokušaja uspeo da još jednom baci De Heu na kolena.

Verovatno je u tom trenutku kroz glave Španaca protutnjalo: "O, ne, ne opet?!".


Srećom, Holanđani su se ovaj put brzo zasitili. Loptu su prepustili protivniku, ali je gostima trebalo vremena da se opasulje od šoka pretrpljenog u tih tri minuta. Tek u drugom poluvremenu Furija se okuražila dovoljno da opasno zapreti Lalama, ali su godinama unazad najveći tehničari u svetu fudbala zakazali u situacijama kada je bilo biti ili ne biti. 

Pedro je previše mrsio u završnici, debitant Vitolo je iz izgledne situacije sa šest metara amaterski šutirao otprilike toliko daleko od gola, Alvaro Morata ostavio možda i najbolji utisak, ali mu se nije dalo. Povratnici u prvi tim Sesk Fabregas i Santi Kazorla teško da su ubedili Del Boskea da je silno pogrešio što je poslednjih meseci neke druge igrače držao u igri.

Veče za zaborav za Špance. Opet. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stefan De VrajŠpanijareprezentativni fudbalHolandijaEvropaDavi Klasen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara