"Skoti Hopson"
"Skoti Hopson"

Hopson sipao so na Meginu ranu! Simeunović promašio produžetak, Cedevita preživela dramu u Mitrovici (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.10.16. | 21:10

Četvrti uzastopni poraz za igrače Dejana Milojevića

Skoti Hopson

Peto kolo, četiri poraza, ujedno isto toliko uzastopnih. Posle neuspeha protiv FMP, potom i Crvene zvezde i Budućnosti, crnu seriju košarkaša Mega Leksa produžila je Cedevita posle nove drame viđene u Sremskoj Mitrovici. So na otvorenu ranu mladom i talentovanom sastavu Dejana Milojevića stavio je probuđeni Skoti Hopson sa 23 poena i konačno pokazao da poseduje kvalitet zbog kojeg je i doveden - 85:82 (19:25, 21:19, 25:15, 20:23).

Izabrane vesti

Mega je još jednom imala rivala u šakama i bila nadomak trijumfa, ali je u još jednoj dramatičnoj završnici postala rob loših napadačkih odluka i prepustila dva boda rivalu. Imali su igrači tima iz Sremske Mitrovice šut za produžetak, ali je Đorđe Simeunović posle nesigurno organizovane akcije Jovana Novaka i kasnijeg dodavanja Ognjena Jaramaza promašio kompletan koš. Nekoliko sekundi pre toga Cedevita je do poena za pobedu došla sa linije slobodnih bacanja. I to teškom mukom, pošto su Dejvid Stokton i Luka Babić imali polovičan učinak.

U međuvremenu je i sreća malo okrenula leđa domaćem timu, pošto je Jaramaz promašio zicer nakon dvokoraka, da bi Novak nepromišljenim potezom uputio šut za tri poena s jedne noge, iako je pre toga dva puta uspeo da pogodi. Pritom i brzopleto pošalje alej-up dodavanje udvojenom Kabi, iako je u obe situacije imao boljih rešenja. 

Celo prvo poluvreme i jedan mali deo treće deonice Mega je držala vođstvo u svojim rukama zahvaljujući tandemu Zagorac - Jaramaz. Ali i znatno slabijem startu Zagrepčana, koji su tek u nastavku utakmice uspeli da konsoliduju redove i krenu u prepoznatljivu ofanzivu. Ispostavilo se da je konačnu prevagu doneo Hopson velikom serijom u trećem periodu, kada je nanizao 12 poena i doneo preokret rezultata. Gledajući da je u prvom delu izgubio čak šest lopti, nije delovalo da bi nekadašnji šuter Efesa mogao da bude čovek odluke. 

Međutim, Mega je upravo u trenucima kada je Hopson bio nezaustavljiv ušla u seriju ishitrenih šuteva bez konkretne završnice, što je iskusan tim poput Cedevite iskoristio i kaznio. 

Radovan Đoković i Dejvid Stokton

Osim Hopsona kod gostiju dobar učinak imao je Babić sa 15 poena, dok je Karlo Žganec skupio 13 koševa i pet skokova. Kapiten Mege Rade Zagorac uspeo je da povrati samopouzdanje posle nekoliko slabijih izdanja, pa je meč završio s 24 poena (4/5 za tri), pet uhvaćenih lopti i dve asistencije. Jaramaz ga je pratio sa 16 koševa, dok je Novak imao 12 poena, pet skokova i sedam završnih dodavanja. Alfa Kaba ponovo je imao skromno izdanje sa devet koševa, a iako se trgnuo u finišu utakmice, nije mogao da spreči poraz.

ABA LIGA - 5. KOLO

Petak:

Mornar - FMP 82:66
/Voler 15 - Čović 16/

Subota:

Cibona - Karpoš Sokoli 102:79
/Šakić 23 - Labović 21/

Mega Leks - Cedevita 82:85
/Zagorac 24 - Hopson 23/

21.00 Igokea - Budućnost

Nedelja:

17.00 Partizan - Olimpija
19.00 Zadar - MZT

Ponedeljak:

18.00 Krka - Crvena zvezda 

(FOTO: bcmegabasket.net / Ivica Veselinov, Star Sport)


tagovi

Skoti HopsonRade ZagoracOgnjen JaramazMega LeksJovan NovakJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara