""
""

Hrvat zaustavio Atalantu, Liga Evrope je i dalje blizu… (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.05.17. | 14:31

Četvrti remi plavo-crnih u poslednjih pet utakmica

Atalanta posustaje, ali konkurencija je još gora pa kiksevi kluba iz bergama ne bi trebalo da dovedu pod znak pitanja plasman u Ligu Evrope. Četvrti put u poslednjih pet utakmica, Atalanta je remizirala. Ovoga puta u gostima protiv Udinezea - 1:1.

Izabrane vesti

Međutim, i sa ovim bodom Atalanta je još na bezdednoj distanci u odnosu na posrnule milanske velikane koji je prate. Plavo-crni čvrsto drže peto mesto koje donosi direktan plasman u Ligu Evrope. Milan večeras može da joj priđe na tri boda zaostatka uoči direktnog okršaja u Bergamu naredne nedelje kada će i definitivno biti poznato ko ide direktno u Ligu Evrope, a ko u kvalifikacije…

Atalanta je mogla i do sva tri boda na Friuliju, ali mogao je i domaćin do pobede jer se igralo zaista otvoreno i napadački. Samo u prvih pola sata su viđene po tri dobre šanse na obe strane. U domaćem timu su pretili Zapata, De Pol, Jankto, Balić… Atalanta je imala šanse preko Petanje i Gomeza. Konačno, u 40. minutu je viđen prvi gol.

Brajan Kristante je postigao fantastičan gol glavom posle kornera Gomeza, a nedugo zatim je Spinacola propustio priliku da duplira prednsot.

U drugom poluvremenu je Udineze bio bolji i zasluženo izjednačio kada je Hrvat Stipe Perica iz dva pokušaja uspeo da matira Berišu. Kako je meč odmicao, tako da su u oba tima bili sve više zadovoljni nerešnim ishodom, pa u finišu nije bilo mnogo uzbuđenja…  

SERIJA A - 35. kolo

Subota:
Napoli - Kaljari 3:1 (2:0)
/Mertens 2, 49, Insinje67 - Farijas 90+1/

Juventus - Torino 1:1 (0:0)
/Iguain 90 - Ljajić 52/

Nedelja:
Udineze - Atalanta 1:1 (0:1)
/Perica 53 - Kristante 41/

15.00: Empoli - Bolonja
15.00: Peskara - Krotone
15.00: Sasuolo - Fiorentina
15.00: Đenova - Inter
15.00: Kjevo - Palermo
15.00: Lacio - Sampdorija
20.45: Milan - Roma

(FOTO: Action images)


tagovi

AtalantaBrajan KristanteEvropaItalijaSerija AStipe PericaUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara