""
""

Hrvati, igrate dobro, ali sad možete samo da sanjate! Vaša noćna mora je Kvarežma (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.06.16. | 23:34

Tri minuta pre kraja drugog produžetka Kvarežma poslao Hrvatsku kući

Fudbaleri Portugala kroz iglene uši plasirali su se u četvrtfinale prvenstva Evrope. Pobedili su na utakmici u Lansu, posle produžetaka selekciju Hrvatske sa 1:0 i sada im predstoji duel sa Poljskom.

Izabrane vesti

Po svemu prikazanom Hrvati nisu zaslužili da izgube ovu utakmicu, ali Portugalci su ipak veliki i to su večeras pokazali. Mnogo sreće su imali do samog finiša drugog produžetka, ali ko je kriv Vatrenima što nisu iskoristile prilike, a samo ih je Domagoj Vida imao tri!

Na kraju, ovo je Portugalcima tek prva pobeda na turniru, jer su prvu fazu prošli sa čak tri remija.

Portugalci su do ovog trijumfa došli u najboljem i najlepšem italijanskom stilu. Sa prvim šutem u okvir gola u 116. minutu! A uputio ga je Kristijano Ronaldo, do tog trenutka uspavani as, na odbitak je natrčao rezervista Kvarežma i to je bilo to.

Imali su Hrvati igru, i šanse, pogotovo u akciji koja je prethodila pogotku, Perišićev šut je završio na stativi, ali sa tim su pale u vodu, čini se, sve šanse Vatrenih.  

Trebalo je ovo da bude derbi dana, makar po imenima, ali baš i nije delovalo tako na terenu stadiona u Lansu. Uspeli su, doduše, Hrvati potpuno da zatvore jednog od dva najbolja igrača današnjice Kristijana Ronalda, koji je delovalo potpuno odsutno i zbunjeno. Toliko da je uputio samo jedan udarac ka golu za 120 minuta, ali je taj bio odlučujući.

Kako je vreme prolazilo u drugom poluvremenu, delovalo je da Hrvatska postaje sve opasnija. Dva puta je Brozović imao priliku da dovede Vatrene u vođstvo, a zatim je u 62. minutu Domagoj Vida glavom iz idealne situacije tukao pored gola.

Na momente je i Portugalija pokazivala znake života, ali baš i ne preteranu želju za igrom. Valjda poštujući onu devizu da cilj opravdava sredstvo.

Kao da je činjenica da se radi o meču nokaut faze okovala noge najvećim zvezdama u obe ekipe. Tako nismo mogli mnogo toga da vidimo u prvom poluvremeni ni od Kristijana Ronalda, ni od Luke Modrića. A šta tek reći za ostale. Pozadi su se odbrane skoro pa zacementirale, teško da je neka lopta mogla da prođe na pravo mesto.

Učmalost na stadionu Feliks Boler u prvoj utakmici donekle je u 29. minutu razbila greška Nanija koja je dovela do poluprilike Ivana Perišića. Sjajni fudbaler Intera, za razliku od duela sa Špancima u grupnoj fazi, ovaj put je pogodio spoljni deo mreže.

Na drugoj strani jedino je Pepe bio u prilici u ovom periodu da ugrozi gol Danijela Subašića, ali je njegov udarac otišao iznad prečke.

HRVATSKA – PORTUGALIJA 0:1 (0:0, 0:0, 0:0)
/Kvarežma 117/

Lans

Stadion: Feliks Boler
Kapacitet: 38.223
Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija)
Žuti karton: Vilijam Karvaljo (Portugalija)

HRVATSKA (4-2-3-1): Subašić - Srna, Vida, Ćorluka (Kramarić od 119), Strinić - Badelj, Modrić - Brozović, Rakitić (od 110. Pjaca), Perišić - Mandžukić (od 88. Kalinić).

PORTUGALIJA (4-4-2): Patrisio - Sedrik, Pepe, Fonte, Gereiro - V. Karvaljo, A. Silva (od 108. Danilo), Žoao Mario (od 87. Kvarežma), Andre Gomeš (od 50. Renato Sančes) - Nani, Ronaldo.

(FOTO: Action images)


tagovi

Rikardo Kvarežmareprezentativni fudbalPortugalLuka ModrićKristijano RonaldoEuro2016Domagoj Vida

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara