""
""

I Zvezda osetila gorčinu poraza (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.02.13. | 15:54

Crveno-beli posle serije trijumfa na pripremama, doživeli prvi neuspeh u okršaju sa danskim Esbjergom (1:2), iako su vodili golom Mudrinskog iz prvog minuta

Pade i Crvena zvezda! Posle sedam uzatopnih pobeda na pripremama u Antaliji, crveno-beli su doživeli i prvi poraz. Ekipa koja je našla lek za igru izabranika Aleksandra Jankovića je danski Esbjerg. Danci su slavili sa 2:1, iako je Zvezda povela već u prvom minutu golom Ognjena Mudrinskog.

Možda su malo i “otežale noge” usred serije utakmicas i napornih treninga… Ovaj poraz ipak ne može da baci senku na sve što su Zvezdini fudbaleri uradili u dosadašnjem delu priprema, kao i na vidan napredak mkoji su napravili u igri. Uprkos rezultatskom deficitu, trener Zvezde je odlučio da ne pravi veliki broj izmena i da igrače koji će biti okosnice tima u nastavku sezone podvrgne najjačim naporima i ostavih ih na terenu svih 90. minuta, kako bi ih polako spremao za najteže ispite na pripremama – mečeve protiv Salcburga i B tima Šahtjora, odnosno nastavak šampionata.

Izabrane vesti

Tek što je počeo meč, Crvena zvezda je došla u vođstvo i sve je mirisalo na nastavak pobedničke serije. Lazović je izveo korner, a Mudrinski bio najviši u skoku i šutirao neodbranjivo za golmana Esbjerga. Danci su izjednačili već u šestom minutu, preko danas veoma zapaženog Ankersena, koji je volejom sa ivice šesnaesterca matirao Bajkovića.

U nastavku je meč ličio skoro, pa na prvenstveni za bodove. Ekipe su semnjivale u konkretnim napadima, a adnaci su 27. minutu stižu do preokreta. Ovoga puta je korner bio koban po Zvezdu. Vezista Andersen je bio najviši u skoku i naterao Bajkovića da po drugi put na meču vadi loptu iz mreže.

Zvezda je pokušavala svim silama da nadoknadi rezultatski deficit. Šanse su imali Lazović, Milijaš, Mudrinski, Kasalica… Ali, ili je lopta prolazila zamalo pored gola Danaca ili je golman Hradecki bio na visibi zadatka. Sredinom drugog poluvremena, Mudrinski je imao dve odlične prilike, ali nije imao sreće.

Poslednju šansu za Zvezdu je propustio Milijaš nekoliko minuta pre kraja, ali je njegov udarac završio tik pored stative.

Janković je čini se danas dao nagoveštaj kako bi mogla da izgleda prva postava. Bajković na golu i odbrana u sastavu Pantić Spajić Petković – Mladenović su verovatno najmanje sporne linije tima i oni bi trebalo da se nađu u prvih 11 i u nastavku šampionata. Strateg Zvezde je danas najviše istumbao vezni red, pa su središnju trojku činili Milivojević i Milijaš kao par zadnjih veznih i mladi Vukan Savićević ispred njih. Po stranama su dejstvovali Lazović i Kasalica, dok je najistureniji bio Mudrinski. Primetno je da su falili Garido i Kadu i čini se da su oni jedina dva igrača koji danas nisu igrali, a verovatno će činiti prvu postavu kada počne sezone.

Jedinu izmenu na meču, Janković je napravio u finišu meča kada je umornog Savićevića zamenio Milunović, a Lazović je pomeren u vezni red.
“Odigrali smo utakmicu koja nam je dobro došla, jer smo nasuprot sebe imali ekipu koja insistira na snažnoj igri s puno duela, kako vazdušnih tako i ovih na zemlji. U nekim segmentima se nismo snašli, primili smo evro-gol koji se retko viđa, a onda još jedan iz prekida koji će biti tema analize i našeg međusobnog razgovora. Idemo dalje, ovaj poraz nas neće poremetiti, i ništa se neće promeniti u našem pristupu i daljem radu”, rekao je Janković posle meča.

Sledeći kontrolni meč, crveno-beli igraju već sutra protiv B tima Šahtjora sa početkom u 14 časova po srpskom vremenu.


tagovi

Antalija 2013FK Crvena zvezdaOgnjen MudrinskiSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara