Idemo ponovo – Nzonzi i red zainteresovanih klubova

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.07.18. | 13:55

Hoće li se ova sapunica završiti?

Svaki prelazni rok imamo nekoliko transfer sapunica za koje jedva čekamo da se završe, ali jedna praktično godinama uspešno odoleva. To je ona vezana za budućnost Stivena Nzonzija.

Ni on neće biti toliko srećan kada se sve završi kao mi u redakciji. Nzonzi je i ovog leta među traženom robom na tržištu i zasad deluje da je nikad bliži odlasku iz Sevilje!

Izabrane vesti

Kako javljaju mediji u Andaluziji, Nzonzi preko svog oca, ujedno i agenta, svakodnevno forsira transfer iz Sevilje i nada se da bi sve moglo da bude završeno brzo.

Problem je u tome što Francuz i dalje nema nijednu konkretnu ponudu, već se samo klubovi stidljivo raspituju za njega. Ista je priča i sa Gansom, koga gledaju Korintijans, za koga se interesuju Flamengo, Korintijans i jedan neimenovani klub iz Meksika. 

Nzonzi ima otkupnu klauzulu od 40.000.000 evra, od čega 5.000.000 evra ide njemu na račun, pošto je takav dogovor sklopljen kada je potpisivao ugovor sa Seviljom u januaru prošle godine. Doduše, ta formula ne važi za transfere u Španiji, zbog čega Nzonzi forsira odlazak u neku drugu ligu.

Prethodnih dana se najviše pominjao Arsenal, gde bi ponovo sarađivao s Unajem Emerijem, ali sada je kao opcija iskočio i Totenhem. Mauricio Poketino je navodno spreman da krene po Nzonzija ukoliko Musa Dembele zaista bude bio prodat. Da li u Inter ili neki drugi klub, nije ni važno.

Nzonzi sa Seviljom ima ugovor do 2020. godine, a jedan od problema je što Sevilja teško pristaje na sumu manju od one naznačene u otkupnoj klauzuli, dok su zainteresovani kupci voljni da ponude oko 28.000.000 evra.

Idemo ponovo…

Foto: Action Images


tagovi

Stiven N'ZonziLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara