""
""

Igokea veruje Lukajiću

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.07.15. | 20:50

On je tokom karijere, između ostalog, bio trener Partizana, Hemofarma, bugarskog Lukoila, ruske ekipe Univerzitet iz Surguta, PAOK-a, Borovice i ukrajinske Politehnike iz Ljvova

Srpski košarkaški trener Željko Lukajić produžio je ugovor sa Igokeom na još dve godine. Lukajić je u Igokeu došao pre šest meseci i sa klubom iz Aleksandrovca osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine i nacionalni Kup.
"Očekuje nas veliki posao od kojeg ne bežimo. Sledi pravljenje ekipe koja će od početka sezone biti spremna da odgovori zadanim ciljevima, a isto tako da nastavimo sa stvaranjem mladih igrača koji će u budućnosti biti nosioci igre prvog tima", izjavio je Lukajić za klupski sajt.

Izabrane vesti

On je tokom karijere, između ostalog, bio trener Partizana, Hemofarma, bugarskog Lukoila, ruske ekipe Univerzitet iz Surguta, PAOK-a, Borovice i ukrajinske Politehnike iz Ljvova.

Najuspešniji je trener u istoriji Hemofarma, koji je vodio u nekoliko navrata. U sezoni 2001/2002, doveo je klub iz Vršca do finala poslednjeg međunarodnog Kupa Radivoja Koraća, kada je u dvorani "Milenijum" izgubio od španske Unikahe, koju je tada vodio Božidar Maljković.

Sledeće sezone predevodio je klub do fajnal-for FIBA-Kupa, a 2004/05 polufinala ULEB kupa. Iste godine ostvario je najveći uspeh sa Hemofarmom, osvojio Jadransku ligu, pobedivši u Pioniru favorizovani Partizan.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Željko LukajićJadranska ligaIgokeaBiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara