""
""

Igraće se - majstorica! Dragićeva partija karijere ranila Reptorse u srce! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.16. | 08:08

Slovenački reprezentativac demonstrirao silu i pokazao Torontu da ima još da se igra

Nije gotovo dok tako ne kaže - Goran Dragić! Furija iz Slovenije obrušila se na Toronto kao kometa i sa 30 poena (12/21 iz igre) oduvala Reptorse u šestoj utakmici polufinalne serije Istočne konferencije - 103:91 (21:20, 32:24, 29:28, 21:19). Biće to jedini okršaj u ovogodišnjim polufinalima koji će otići skroz do sedme utakmice, a konačna odluka pašće u nedelju u 21.30. 

Izabrane vesti

Dragić će šestu utakmicu pamtiti po rekordu karijere u doigravanjima, dok je Dvejn Vejd u pobedu utkao još 22 poena, čime je bekovski dvojac bio daleko najefikasniji u svom timu. Goste je predvodio Kajl Louri sa 36 koševa (12/27 iz igre), dok je Demar Derozan dopisao 23 poena, što na kraju nije bilo dovoljno za brejk, s obzirom na to da su bili jedina dvojica igrača u timu Reptorsa sa dvocifrenim učinkom. O tome koliko je ostatak rostera bio loš govori i činjenica da su svi zajedno pogodili tek 14 od ukupno 34 upućena šuta i da su proizveli tek 32 poena. 

Majami je uspeo da se spasi uprkos velikim kadrovskim problemima, te činjenici da u sastavu nije imao raspoloživog centra. Vrelina je išla na malo i dobila – mnogo!

Toronto je bio konkurentan protivnik jedino u prvoj deonici, kada se vođstvo smenjivalo čak sedam puta. Kasnije je tim Erika Spolstre preko Dragića i njegovih 14 poena u drugom kvartalu uhvatio pravi ritam i došao do dvocifrene prednosti koju je tek na momente ispuštao. Na kraju to je bilo dovoljno da se zadrži nada o plasmanu u finale Konferencije, gde odavno strpljivo čeka – Klivlend.

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaMajami HitKajl LouriGoran DragićDvejn VejdDemar Derozan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara