"Luka Mitrović i Tomislav Zubčić"
"Luka Mitrović i Tomislav Zubčić"

Igre se nastavljaju! Zvezda se brukala pa spasavala obraz, Cedevita se vratila u život

Vreme čitanja: 4min | sre. 29.04.15. | 22:15

Zagrepčani umanjili vođstvo crveno-belih na 2:1 u seriji...

Luka Mitrović i Tomislav Zubčić

Finalna serija se nastavlja, Cedevita se izvukla iz dubioze i Zvezdi odgovorila plotunskom paljbom! Tim Jasmina Repeše ne samo da se vratio u život i produžio bitku za šampionski prsten, već je furioznom igrom tokom svih 40 minuta poslao jasnu poruku da melanholije nema posle dva loša izdanja i da će se rat voditi do poslednje kapi znoja - 72:62 (23:16, 18:17, 27:13, 4:16). 

Izabrane vesti

Sve ono što smo imali prilike da vidimo u prve dve utakmice - nije postojalo! Crvena zvezda odigrala je daleko ispod svih očekivanja i možda prikazala i najlošiju utakmicu u regionalnom takmičenju ove sezone, dok je Cedevita znalački koristila svaku grešku protivnika, rešetala koš sa svih pozicija i na krilima razigranih vedeta Stanka Baraća, Marka Tomasa i Luke Babića odličnu igru u rasprodatom Domu sportova pretvorila u apsolutno zasluženu pobedu. Pobedu koja će ubrizgati ogromnu dozu samopouzdanja za narednu utakmicu, koja je na programu već u četvrtak od 20.30 (TV Sportklub).

Crvenoj zvezdi nedostajalo je mnogo toga od samog starta utakmice - počev od raspoloženih igrača u navali, preko mirne ruke kod slobodnih bacanja (28/40), ali i određena doza energije. Ali, pre svega centar Maik Cirbes, koji je i ovu utakmicu posmatrao sa klupe, ali u civilu. To je momentalno nateralo Dejana Radonjića da umnogome promeni koncepciju, ali neke nove ideje u igri nisu urodile plodom, pa smislenih akcija praktično nije ni bilo svih 40 minuta. Ogroman teret pao je na Bobana Marjanovića, na kojem je Repeša rotirao čak trojicu igrača, a on je uprkos tome odigrao kako se i očekivalo. No, opet je previše minuta proveo na parketu (čak 28), što bi moglo da ostavi traga u četvrtoj utakmici. Jako je nedostajao Luka Mitrović iz prve dve utakmice, bilo kakav učinak Blažiča, ali se i mnogo više očekivalo od gotovo neprimetnih Vilijamsa Dženkinsa, koji su zajedno ubacili samo 13 poena.

------------------------------------------

CEDEVITA – CRVENA ZVEZDA 72:62 (23:16, 18:17, 27:13, 4:16)

Dvorana: Dom sportova
Gledalaca: 3.100
Sudije: Matej Boltauzer, Damir Javor, Miloš Koljenšić

CEDEVITA: Zubčić, Barać 15 (5sk), Ramljak, Pilepić 7, Babić 12, A. Delaš, Žganec 2 (6sk), Bilan 10, M. Delaš, Gordić 4, Ukić 8, Tomas 14.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 5, Rebić, Dangubić 6, Mitrović 8, Lazić 3, Blažič 1, Kalinić 10 (7sk), Marjanović 16 (6sk), Kaplanović, Tejić 2, Dženkins 8, Jović 3.

------------------------------------------

Zvezda je od samog starta igrala mlako i statično u odbrani, a bez prave vizije na drugoj polovini terena, što je savršeno odgovaralo igračima Cedevite. Iz greške u grešku srljali su gosti iz Beograda kako su minuti prolazili, a učenici Jasmina Repeše uvek su imali spreman odgovor kako bi uvećali razliku.

Boban Marjanović na nivou

Brzo, vispreno, agresivno i smisleno izgledala je svaka napadačka akcija domaćina, koji je već u 13. minutu stigao do dvocifrene prednosti i do kraja utakmice je samo na momente ispuštao. Na sve probleme sa povredama koje je Zvezda imala pre ove utakmice (Cirbes koleno, Jović umor tela, Laziću pukla bubna opna), u toku utakmice usledile su i nevolje u rotaciji - Jović i Tejić, koji je viđen kao jedina zamena za Bobana Marjanovića, vrlo brzo su zaradili po tri lične greške, pa odmora nije bilo za najkorisnijeg igrača Evrolige i Markusa Vilijamsa. A posle tehničke greške koju je zaradio trener Radonjić, potom i namernog faula Marjanovića, Barać je bio taj koji je sa pet vezanih poena doneo tu dvocifrenu prednost (29:16). 

Zvezda je u prvom delu izvela veliki broj slobodnih bacanja, ali ni to nije donelo adekvatnu reakciju. Iz 21 pokušaja pogođeno je samo 14 šuteva, a kada se na to dodaju izuzetno loše brojke iz igre (8/20 za dva, 1/5 za tri), crveno-beli su na velikom odmoru imali još i pristojnih osam poena minusa (41:33). Međutim, tu se svaka Zvezdina nada završila. Koliko je beogradski sastav bio napadački inferioran govori i podatak da je u 25. minutu imao čak 17 ubačenih bacanja i tek 20 poena iz tranzicije, pri vođstvu domaćina rezultatom 52:37. 

Raspucani Luka Babić

Do kraja utakmice Cedevita je imala čak i 22 poena viška, posle čega su gosti morali da se spasavaju najtežeg poraza u sezoni... I to su na kraju uspeli da učine, pošto su Cedevitu sveli na samo četiri koša u poslednjih deset minuta. Ipak, nedovoljno za veliki preokret.

Najefikasniji igrač domaćeg sastava bio je Barać, koji je ubacio 15 poena i uhvatio pet lopti. Za njim išao je Tomas sa 14, Babić sa 12 i Bilan sa 10 poena. Kod Zvezde Marjanović je imao 16 poena i šest skokova, dok je još samo Kalinić imao dvocifren učinak (10 poena) i sedam uhvaćenih lopti.

(FOTO: abaliga.com, Cedevita / Marin Sušić)


tagovi

Stanko BaraćMarko TomasLuka MitrovićJadranska ligaFK Crvena zvezdaBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara