"Mihajlović i Ilić"
"Mihajlović i Ilić"

Ilić otvoreno: Svi pričaju da nam je derbi užasan, a kako da bude bolji kad svaki put imamo po pet debitanata

Vreme čitanja: 4min | čet. 14.04.16. | 14:18

"Pred svaki derbi govorim isto, kako je to najvažnija utakmica našeg fudbala i da se za nju živi, ali ovaj derbi je drugačiji od drugih, jer nema onog takmičarskog naboja, pošto je Zvezda skoro sigurno šampion", kaže iskusni vezista crno-belih

Mihajlović i Ilić

Fudbalska fantazija, koju je Saša Ilić priredio publici u Humskoj na utakmici protiv Mladosti iz Lučana, izbacila je kapitena Partizana u prvi plan pred 151. večiti derbi. Jasno je da igrači Crvene zvezde moraju posebnu pažnju da obrate na najiskusnijeg prvotimca Parnog valjka ukoliko žele da ostvare povoljan rezultat na svom stadionu.

Izabrane vesti

Ilić se nada još jednoj zanimljivoj i otvorenoj utakmici, posebno zbog činjenice što predstojeći derbi nema toliko veliki rezultatski značaj.
"Pred svaki derbi govorim isto, kako je to najvažnija utakmica našeg fudbala i da se za nju živi, ali ovaj derbi je drugačiji od drugih, jer nema onog takmičarskog naboja, pošto je Zvezda skoro sigurno šampion. Očekujem zanimljivu utakmicu, dosta golova i nadam se - pobedu Partizana", rekao je Saša Ilić.

Baš na današnji dan, 14. aprila 2001. godine u 116. derbiju Partizan je savladao Crvenu zvezdu u Humskoj. Prvi gol na tom meču dao je Saša Ilić, dok je za pobedu od 2:1 pogodio sadašnji sportski direktor Ivica Ilijev.
"Želim da Partizan odigra kvalitetno i da slavi, a ako se desi da ja ponovo budem strelac, biće mi neizmerno drago, jer su golovi protiv Crvene zvezde najdraži u karijeri".

Ilić sa Vlahovićem i Stevanovićem

"ŽELIM DA MOMCI POKAŽU DA SU IGRAČI ZA PARTIZAN"

Po opštem mišljenu, Partizan je u prethodnom 150. večitom derbiju bio bolji rival, iako je slavila ekipa iz Ljutice Bogdana. Taj meč pratila su brojni negativni događaji na samom terenu, među kojima je i veliki broj sudijskih grešaka.

"U poslednjem derbiju smo pokazali kvalitet i znanje. Da je bilo malo više sreće, a malo manje drugih faktora, možda bismo i slavili. Želim da momci koji sa mnom budu istrčali u subotu pokažu da su igrači za Partizan. Vezali smo šest pobeda, samopouzdanje nam je na visokom novou, ali opet to ne mora ništa da znači, jer se sećam derbija kada je jedan tim imao 20 bodova prednosti, a pobeđivao ovaj drugi", kaže Ilić.

S obzirom da Božinov i Vlahović imaju probleme sa povredama, vrlo je moguće da će kapiten Partizana u ovom meču imati ulogu "lažnog" špica, u kojoj se već nalazio nekoliko puta ovog proleća.
"Svi znaju koja je moja prirodana pozicija, ali svi znaju i da sam uvek bio u službi kolektiva, mada opet, jedan igrač ne može sam da izvuče ekipu i verujem da će moji saigrači biti raspoloženi".

Nemanja Mihajlović ovog proleća deluje nezaustavljivo u Superligi. Da li kapiten crno-belih vidi nekoga iz protivničkog tabora ko bi mogao da ga sačuva?
"Voleo bih da Zvezda nema takvog igrača koji može da ga zaustavi, jer Neca ovog proleća pravi razliku i donosi nam bodove".

Od koga preti najveća opasnost u timu Crvene zvezde?
"Čim su nam posle osnovnog dela šampionata bežali 28 bodova, jasno je da su crveno-beli favoriti. Opasan je prvi strelac lige Vijeira, tu je i Katai koji, ako ima dan, teško može bilo ko da ga zaustavi. Kao i kapiten Luković, koji je autoritet i veliki broj derbija u nogama".

Vlado Glođović

"SUDIJE SU ŽIVA BIĆA I NJIMA SE DEŠAVAJU GREŠKE"

Arbitri 151. večitog derbija će biti pod posebnom prismotrom, ali Ilić kaže da ne bi voleo da se oni ponovo nađu u prvom planu.

"Ne bih da pričam o suđenju, jer su i sudije živa bića i njima se dešavaju greške. Voleo bih da sudija bude neprimetan, naravno, molim vas da razumete igrače koji su smatrali da su oštećeni i pokazivali bes posle utakmice, ali nadam se da će ovoga puta tenzije biti manje, jer je ovaj derbi ne odlučuje ništa".

Kapiten crno-belih je u prethodna dva derbija pokazivao veliku nervozu, nešto što ranije nije bilo svojstveno za njega.
"Slažem se da sam bio nervozan, imam previše godina da bi mi se tako nešto dešavalo. To su emocije koje ne uspevam da kontrolišem, nadam se da ovoga puta neće biti ni povoda za takve reakcije.

Ilić već dve pune decenije učestvuje u svetkovini srpskog fudbala. Kako vidi sadašnje vreme u odnosu na ono od ranije, koje se smatra daleko srećnijim kada je naš fudbal u pitanju.
"Ljudi pričaju o našem fudbalu da je negativan, da je svaki derbi užasan, a zaboravljaju da Partizan i Zvezda imaju po pet debitanata u svakom, pa kako da bude drugačije. Možemo samo da se trudimo da to promenimo igrom na terenu".

Ilić sa Vijeirom

"NE ZNAM DA LI MI JE OVO POSLEDNJI DERBI"

Legendarnom kapitenu crno-belih ovo će biti 27. rekordni derbi. Da li možda i poslednji?
"E to stvarno ne znam. Često zamišljam sebe posle nekih poraza, kako kažem da neću više da igram, a onda se desi nekoliko utakmica na kojima Partizan dobro igra i pobedi, pa mi se vrati taj elan i energija za svakim treningom i svakom utakmicom. Jednostavno, želim da budem u ekipi i kad treneram, a kamoli kada je utakmica", zaključio je Ilić i ostavio mogućnost produžetka karijere i nakon ove sezone.

Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18 časova na stadionu Rajko Mitić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSaša IlićFK Partizan151. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara