"Ivica Iliev i Ivan Tomić"
"Ivica Iliev i Ivan Tomić"

Iliev direktno! O Gogui, Evertonu, Božinovu i letnjem prelaznom roku: Moramo da dovedemo šest pojačanja

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.04.16. | 18:23

Sportski direktor Partizana kaže da su crno-beli pružili najslabiju partiju ovog proleća, ali i da ima plan kako bi tim trebalo da izgleda u budućnosti

Ivica Iliev i Ivan TomićPohvale kad je dobro, kritika kad je loše. A Partizan je u subotu veče bio ispod proseka. Otuda ne čudi što je Ivica Iliev u analizi 151. večitog derbija otvoren „do koske“. Ne želi da se skriva iza remija izvojevanog u poslednjim trenucima duela na Marakani, već bez okolišanja, već u prvoj rečenici, ukazuje na problem.
Bio je ovo najlošiji Partizan ove godine“, poručuje sportski direktor Partizana u razgovoru za MOZZART Sport.

Pojasnio je...
Sam derbi je bio daleko slabiji nego prethodni. Jednim delom, jer mi nismo bili na nivou prethodnog. Pošto hvalim kad je dobro, onda ću sad da kažem kako je juče bilo dosta detalja koji... Ajde da kažem - bolje što su se sad desili, nego na početku naredne sezone“.

Izabrane vesti

GOGUA MISLI DA JE DOVOLJNO SAMO DA SE POJAVI...

GoguaNije rekao, mada je lako pretpostaviti da direktor misli pre svega na dekoncentraciju u odbrani, nevolje u organizaciji napada i samom špicu, pošto su crno-beli najpre imali problema da sastave tim, a na terenu i da stvore šansu, pa su u okvir gola Damira Kahrimana pucali samo dvaput.
Oscilacije su razumljive s jedne strane, međutim, ovo je derbi i u takvom tipu utakmica nešto slično ne sme da se dešava. U ovakvim utakmicama, jednostavno, moraš da pružiš sve što možeš“.

Spas je stigao u poslednji čas. Da nije Everton odapeo strelu i Damir Kahrimah traljavo intervenisao Partizan bi pretrpeo treći vezani poraz u derbijima. Ovako, osvojio je bod, ali izgubio drugo mesto na tabeli.
„Crvena zvezda je bila za nijasnu bolja. Možda nas je iznenadila  postavkom, dok smo mi bili previše nervozni. Kao da smo bili pod neobjašnjivom tenzijom. Mogu da kažem, da sam, pogotovo kad je Partizanovo izdanje u pitanju, bio zadovoljniji posle prethodnog derbija, iako smo izgubili, nego sinoć, jer nismo igrali onako kako želimo“.

Možda i zbog toga što je Sedrik Gogua paničio, delovao izgubljeno, unosio nestabilnost u poslednju liniju tima, koja je osim njega delovala sasvim pristojno.
Gogua je, posle fenomenalne sezone u Finskoj i nekoliko dobri partija za Partizan, uključujući prethodni derbi, možda, pomislio da je superioran i da je dovoljno samo da se pojavi na terenu kako bi sve rešio. Iz te arogancije ponekad ulazi u problem, iz kojeg ima problem da brzo izađe, jer ima 21 godinu. Neprihvatiljivo je da igrač takvog kvaliteta sebi dozvoli onaku utakmcu. Namerno ga apostrofiram, jer od njega očekujemo nešto sasvim drugo. Ostale ne bih komentarisao negativno, pogotovo što je Bojan Šaranov branio vrhunski, a Everton...“

EVERTON VOLI KAD „GORI“, POKAZAO JE MOĆ, OSUĐUJEMO NJEGOVO PONAŠANJE

EvertonKad je reč o Brazilcu, Ivica Iliev ima isključivo reči hvale. Ne samo zbog pogotka u nadoknadi vremena.
„Videli smo njegovu superiornost u odnosu na sve na terenu. Everton je maltene sam igrao protiv Zvezde. Demonstrirao je moć. Pokazao je šta će u narednim godinama značiti Partizanu“.

A kad je u pitanju ponašanje zadnjeg veznog, u Humskoj 1 nemaju opravdanje. Razumevanje - da.
Znali smo kakav je Evertonov temperament kad smo ga dovodili. Igrao je i ranije mečeve gde „gori zemlja“, verovatno to voli, to ga podiže, ali ja to ne opravdavam. Luiz je sankcionisan crvenim kartonom, sam je sebe izbacio iz konkurencije za naredni meč i to mu je najveća kazna. Voleo bih da se tu zaustavimo, da ovaj slučaj ne razvodnjavamo kao sapunicu. Naravno, osuđujemo Evertona. To je to“.

Partizan je derbi počeo bez klasičnog napadača, a završio sa dvojicom, jer su Valeri Božinov i Dušan Vlahović ušli s klupe. U obrazloženju zašto nijedan od njih nije bio starter, trener Ivan Tomić je dodao da telo mladog centarfora nije dovoljno razvijeno sa 16 godina, a da Bugarin ima kilažu neprihvatljivu za profesionalni fudbal.
Znate kako, ipak je Božinov dao 15 golova za nas. dolazi do izražaja kad igramo utakmice koje nisu derbi ili evropske, nego se često nalazi u kaznenom prostoru, tad lakše koristi svoje sposobnosti. U, uslovno rečeno, jačim mečevima nalazi se daleko od gola i dosta se troši. Svejedno, znamo šta nam nedostaje pred letnji prelazni rok“.

ZABORAVIMO OVO, PREŽIVEO SAM KAD SU NAS KAO ZVERI JURILI PO TERENU

IncidentiNije teško pogoditi. Dodatna rekonstrukcija tima, dovođenje centralnog veznog i bar jednog klasičnog napadača, uz već obezbeđene potpise Milana Radina (Voždovac) i Petra Đuričkovića (Radnički iz Niša).
„Užurbano radimo na dovođenju igrača. Biće ih iz inostranstva i iz Superlige. Verujem da ćemo tokom maja moći da objavimo koja su to imena koja dolaze kod nas. Moramo da pravimo tim za sledeću sezonu i da dovedemo šest, možda i sedam pojačanja! Potrebno nam je to, zbog rotacija, tamičenja na više frontova, ali i činjenice da ćemo, zbog života kluba, ponovo biti u situaciji da prodamo dva ili tri igrača.“

U zaključku subotnjih dešavanja, sportski direktor Partizana nije želeo da se osvrće na incident u svečanoj loži Marakane, gde je klupsko obezbeženje zaštitilo čelnike Partizana od napada vođa navijača Crvene zvezde.
Na stadionu, dok utakmica traje, je jedno, tenzije su velike, to je u ljudskoj prirodi, ali kad se meč završi i glave ohlade trebalo bi ono što se desilo da ostavimo po strani. Uostalom, ja sam preživeo daleko teži incident kad su nas 2000. godine navijači Zvezde, kao zveri, jurili po terenu, pa smo u jednom od najvećih incidenata u istoriji derbija jedva sačuvali živu glavu“, završio je Ivica Iliev.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

Valeri BožinovSuperligaSrbijaSedrik GoguaFK PartizanIvica IlievEverton Luiz151. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara