""
""

Iliev oduševljen novim Partizanom: Moćni smo i dominantni! Napravićemo tim kojeg će svi da se plaše

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.03.16. | 21:00

Sportski direktor crno-belih pohvalno o Ivanu Tomiću i Nemanju Mihajloviću i pomalo kritički prema Božinovu i Fofani

Partizan kao nikad - Partizan kao nekad. Crno-beli igraju rezultatski najgoru sezonu u istoriji, jer se dosad nije desilo da za liderom prvenstva zaostaju 32 boda, ali u Humskoj 1 obećavaju da tako nešto nema šanse da se ponovo u narednoj.

Sportski direktor Ivica Iliev uverava da će Parni valjak opet da vozi brzo. Doduše, tek kad zimus započeta rekonstrukcija tima dobije završni čin tokom letnjeg prelaznog roka u kome se očekuju dolasci centralnog veznog i napadača.
Mnogo sam srećan zbog načina na koji smo dobili Čukarički. Bila je to naša najzrelija utakmica od početka proleća. Najbolja je bila protiv Crvene zvezde, zbog težine derbija i činjenice da je preko puta stajao večiti rival, ali me raduje kako smo reagovali posle primeljnog gola na Banovom brdu. Ako je sad ovako dobro mogu samo da zamislim šta će biti na leto. Šef struke Ivan Tomić je već vratio Partizan Partizanu. Igramo moćno, dominantno, gajimo stil sa ogromnim posedom lopte, što nas je krasilo u poslednjih 20 godina, stvaramo veliki broj šansi, samo na poslednje dve utakmice mogu da nabrojim 20. To je ono pravo“, zadovoljan je Ivica Iliev.

Izabrane vesti

Mladi funkcioner dodaje da bi uverljivije lice crno-beli trebalo da pokažu onog trenutka kad se sadašnji tim kompletira po okončanju letnje pijace.
Još sam srećniji zbog toga što znam šta nas čeka u junu, šta će biti kad dovedemo planirana pojačanja. Neki poslovi su, čak, blizu realizacije. Radimo maksimalno. Hoćemo da razbijemo predrasude kako u Partizan može da dođe bilo ko. Ne može. Ne, niko ko nije kvalitet. Onaj za koga se zainteresujemo mora da shvati eventualni dolazak u Partizan kao životnu šansu. Ne da je vanserijski igrač, nego da preko našeg kluba to može da postane. U narednih šest meseci svi ostali klubovi će se vratiti na stadijum na kojem su bili kad sam ja igrao. Da se plaše Partizana. A ne da mu prete. Verujte mi na reč, dovešćemo klub na taj nivo“.

NEMANJA MIHAJLOVIĆ NAJBOLJI FUDBALER U SRBIJI

Kao model ponašanja Ivica Iliev je naveo sjajne partije krilnog veziste Nemanje Mihajlovića, na sedam utakmica je jedan gol dao, čak šest namestio.
On je već sad toliko superioran u našoj ligi da rešava svaku utakmicu. Za mene je u ovom trenutku najbolji fudbaler u Srbiji. Zamislite tek na kom će nivou da bude u avgustu. Mislim da je trebalo da preskoči poziv u mladu i odmah dobije mesto u A reprezentzaciji, ali je u redu ako je mladima potrebna pomoć u kvalifikacijama za EP“.

OVO NIJE BOŽINOV KAKVOG ZNAM

Uz napomenu da će oslonac ekipe i posle leta biti dečaci iz omladinske škole, poput Miladina Stevanovića i Miroslava Bogosavca, Iliev je ostao dosledan ideji da pojača konkurenciju u napadu.
Izutetno mi je žao što Valeri Božinov nije onaj kakvog znam. Pitam se šta bi bilo da je upola onakakav kakav je bio kad sam u Italiji igrao protiv njega. U redu, dao je 13 golova ove sezone, nadam se da će ih dati još do kraja prvenstva“.

Mnogi navijači crno-belih pitaju se zašto u prvom timu ili bar među igračima koji dobijaju šansu s klupe nema Ismaila Beka Fofanu.
Svi znamo kako je igrao pre odlaska u Kinu i kako je zimus, po povratku sa pozajmice, delovao na treninzima. Delovalo je da je isti Fofana, ali kad ga skoro dve godine ne vidite u igri onda je to mač sa dve oštrice. Profesionalac je, dobro trenira, međutim, to nije dovoljno za Partizan“, dodao je Ivica Iliev.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Valeri BožinovSuperligaSrbijaFK PartizanNemanja MihajlovićIvica IlievIsmail Beko Fofana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara