""
""

Ilija Petković kandidat za selektora Republike Srpske?

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.07.13. | 18:47

Pored srpskog trenera, na listi potencijalnih selektora izdvajaju se Željko Buvač, pomoćnik Jirgena Klopa u Dortmundu i Nebojša Gudelj šef stručnog štaba NAC Brede

Nekdašnji selektor rerprezentacije Srbije i Crne Gore, Ilija Petković mogao bi ovog leta da postane prvi strateg reprezentacije Repubike Srpske.

Izabrane vesti

Izvršni odbor FSRS na sednici u Banjaluci usvojio je koncept za budućnost reprezentacije Republike Srpske koji je predložio predsednik saveza Mile Kovačević.
"Moramo da budemo na visokom nivou, ozbiljna organizacija, takmičarski spremna da odgovori svim zahtevima i potencijalnim protivnicima u prijateljskim utakmicama od kojih bi, svaka za sebe, bila svojevrsni fudbalski praznik i svetkovina u Republici Srpskoj. E takvu reprezentaciju Republike Srpske vidim u kojoj će da igraju najbolji igrači koji potiču sa teritorije naše Republike. Dakle, smatram da imamo kvalitet, da na njega treba da bude oslonac i da sa potpunom ozbiljnošću i profesionalizmom uđemo u budućnost", istakao je Kovačević.

Nakon usvojenog koncepta A selekcije, sledeća tačka sednice bila je izbor selektora. U najužem krugu da obavljaju tu funkciju, pored pomenutog Petkovića, nalaze se pomoćnik Jirgena Klopa u Borusiji iz Dortmunda, Željko Buvač i Nebojša Gudelj, trener holandske NAC Brede.

Sva tri pomenuta kandidata prihvatila su gore pomenuti koncept, istakavši zadovoljstvo što se nalaze u užem izboru, dok će konačna odluka o šefu stručnog štaba nacionalnog tima biti doneta na sednici FSRS početkom avgusta.

(FOTO: Action images)  


tagovi

BiHEvropaIlija Petkovićreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara