Inter konačno dobio! Ali je još važnije - dobio je novu mladu zvezdu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.02.18. | 16:57

Tinejdžer prekinuo crnu seriju Nerazura. Povratak Belotija, VAR pokrao Udineze

Došao je kraj Interovim mukama i crnoj seriji bez pobede! Posle dva meseca, Nerazuri su prvi put pobediliu u Seriji A posle 3. decembra, na Meaci je pala Bolonja (2:1), ali možda i još važnije od pobede je da je Inter dobio novog igrača - Jana Karamoa!

Francuski tinejdžer rođen u Obali Slonovače je eksplodirao i postao junak pobede. Bio je među najszalužnijima za prvi gol, a potom i kreator majstorije kod drugog, pobedonosnog gola. Na fantastičan način je iskoristio šansu kod Lučana Spaletija i nametnuo se kao novo rešenje umesto indisponiranog Antonija Kandreve. Bez povređenog Ikardija, sa Perišićem van forme, pomenutim Kandrevom na klupi, Interu je bio potreban neki novi heroj. I dobio ga je u 19-godišnjem Janu Karamou. Krilni napadač je ostavio sjajan utisak i pokazao da može da bude džoker Interovog preokreta u nastavku sezone koji bi doneo plasman u Ligu šampiona. Postao je prvi tinejdžer koji je dao gol za Inter u Seriji A posle Lukasa Kastanjosa iz 2011. godine.

Izabrane vesti

Inter je poveo posle samo dva minuta igre. Karamo je lansirao Brozovića po desnom krilu koji je jedva uspeo da stigne loptu, ali je nekako centrirao na peterac gde je Eder reagovao na pravi način i pogodio za 1:0. Međutim, Inter k'o Inter... Radost je trajala samo do 25. minuta kada je Palasio iskoristio očajnu reakciju Mirande i pogodio mrežu bivšeg kluba. Izvinjavao se severnoj tribini zbog toga, ali takav poklon nije mogao da propusti.

Inter je posle primljenog gola oštećen i za penal nad Ederom, promašio je priličan broj šansi i sve je mirisalo na još jedno razočaravajuće popodne na stadionu Đuzepe Meaca. Publika je počela da zviždi, Brozović je ironičnim aplauzom odgovorio, vreme je curilo, a onda je zasijala zvezda Jana Karamoa.

Mladi Francuz je krenuo u slalom, došao na 20 metara od gola Bolonje, i onda odapeo neodbranjivu strelu koja se zarila u mrežu Mirantea za urlik olakšanja na tribinama. Karamo je spasao Inter i najavio neke bolje dane... 

Da VAR tehnologija sve više šteti nego koristi italijanskom fudbalu uverili smo se u petak u Firenci, ali i danas u Torinu. Ovoga puta je kompjuter otkinuo Udineze. Torino je pobedio Udineze 2:0, ali će gosti imati razloga za ljutnju. Iako je Toro bio bolji rival na početku meča, povele su Zebre. Antonjin Barak je postigao gol koji je posle asistencije VAR tehnologije poništen zbog faula Maksija Lopeza nad Burdizom iako taj duel nikako nije uticao na gol Udinezea. Čist gol je poništen, a potom je Nkulu u 32. minutu glavom posle kornera doneo vođstvo domaćem timu. Zasluženo po igri, ali sa ukusom gorčine jer su gosti debelo oštećeni.  U nastavku je Andrea Beloti potvrdio pobedu Bikova. Posle prodora sa centra igrališta, oporavljeni napadač je dao gol posle skoro dva meseca golgeterskog posta.

Manje zanimljivo je bilo u duplom okršaju klubova iz Đenove i Verone. Samporija je na Marasiju dugo lomila otpor Verone i slomila ga posle 50. minutu golom Bareta. Pre toga su gosti odoleli u nekoliko teških situacija, Jagoš Vuković je izbijao loptu sa gol linije, tresla se i prečka... Konačno, Bareto je ostao sam na petercu i poklonio se za vođstvo Dorije posle centrašuta Kaprarija. Tačku je stavio veteran Kvaljarela sa bele tačke za konačnih 2:0.

Ništa bolje se nije proveo ni drugi veronski klub. Kjevo je u nadoknadi vremena poražen na svom terenu minimalcem od Đenove. Junak druge uzastopne pobede Grifona je bio Dijego Laksal koji je uhvatio sjajan volej i izvukao Đenovu u sigurnu luku. Kjevu je ovo bio četvrti uzastopni poraz, približava se opasnoj zoni i čeka ga neizvesna završnica prvenstva.  

SERIJA A, 24. KOLO:

Petak:

Fjorentina - Juventus 0:2 (0:0)
/Bernardeski 56, Iguain 86/

Subota:

SPAL - Milan 0:4 (0:1)
/Kutrone 2 i 65, Bilja 71, Borini 90/

Krotone - Atalanta 1:1 (0:0)
/Mondragore 80 - Palomino 88/

 Napoli - Lacio 4:1 (1:1)
/Kaljehon 43, Valas 54ag, Zjelinski 56, Mertens 73 - De Fraj 3/

Nedelja:

Sasuolo - Kaljari 0:0

Kjevo - Đenova 0:1 (0:0)
/Laksal 90+1/

Inter - Bolonja 2:1 (1:1)
/Eder 2, Karamo 63 - Palasio 25/

Sampdorija - Verona 2:0 (0:0)
/Bareto 50, Kvaljarela 85 penal/

Torino - Udineze 2:0 (1:0)
/Nkulu 32, Beloti 66/
20.45: (1,18) Roma (7,75) Benevento (13,0)

***kvote su podložne promenama


tagovi

EderJan Karamo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara