""
""

Inter u januaru dobija klasu od štopera za male pare

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.17. | 09:27

Vlasnici bili primorani da stopiraju kupovine ovog leta

Za razliku od velikih rivala Juventusa i Milana koji su odradili bombastične prelazne rokove, doveli brdo pojačanja i potrošili mnogo novca, Inter je bio prilično skromniji u prelaznom roku. Pojačanja poput Škrinijara, Dalberta, Vesina ili Kansela tek treba da se potvrde kao igrači koji prave razliku i da prođu put od talenata do gotovih proizvoda... Od zvučnih pojačanja najavljivanih celog leta, nije bilo ništa na kraju, a posebno je zabrinjavajuće što Nerazuri nisu uspeli da dovedu još jasnog iskusnijeg štopera za kojem su jurili celo leto.

Izabrane vesti

Međutim, razlozi i opravdanja za to postoje i situacija bi trebalo da se promeni u januaru. Naime, Interovi prebogati vlasnici iz kineskog giganta Suninga su bili primorani da po naredbi vlade u Pekingu stopiraju velike investicije u inostranstvu. To bi moglo da se promeni posle kongresa Komunističke partije u oktobru i Inter bi mogao da dobije zeleno svetlo za kapitalna pojačanja u januarskom prelaznom roku.

Prema pisanju italijanskih medija, prva meta će biti Atletikov štoper Hose Marija Himenez. Mlad, a već dovoljno iskusan, Urugvajac je jedan od poželjnijih štopera u Evropi za svaki veliki klub. U ugovoru ima otkupnu klauzulu od 65.000.000 evra što je visoka cena za Inter, ali kvaka je u tome da ugovor ističe na kraju sezone. Himenez još nije pristao na produžetak saradnje i mogao bi u januaru da potpiše predugovor sa Nerazurima. Atletiko će tada rizikovati da uzme neko pristojno obeštećenje ili da ga izgubi kao slobodnog igrača.

Inter bi sa Himenezom rešio pitanje štopera na duži vremenski rok i sa Škrinijarom formirao kao tandem koji bi trebalo da bude stub odbrane. Neostvarene letnje želje poput Mustafija ili Mangale bi lako bile zaboravljene, jer Himenez predstavlja klasu koja se traži...

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaSerija APrimeraItalijaInterHose Marija HimenezAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara