Inter udara Romu u srce, Spaleti hoće naslednika Totija i De Rosija

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.05.18. | 12:19

Ambiciozna želja trenera Nerazura

Inter je debelo zagazio u prelazni rok iako letnja fudbalska pijaca još nije ni počela. Kupljen je Lautaro Martinez iz Rasinga kao velika perpsektiva u napadu, potpisan je i ugovor sa De Frajom iz Lacija, a na levi bok 90 odsto stiže Kvadvo Asamoa iz Juventusa.

Sada Nerazuri hoće još jedno pojačanje iz redova direktnih rivala. Lučano Spaleti želi da iz Rome angažuje nekadašnjeg pulena Alesandra Florencija.

Izabrane vesti

Ako uspe u nameri da realizuje ovaj transfer, Inter bi rivalu naneo prilično bolan udarac. Florenci je Romino dete i planiran je kao naslednik legendarne loze kapitena iz domaće proizvodnje. Roma se kao jedan od retkih klubova na svetu diči tradicijom slvanih kapitena iz svoje škole poput Di Bartolomeija, Kontija, Đaninija, Totija i sada De Rosija. Plan je bio da Florenci kao dete kluba nasledi De Rosija jednog dana, a sada bi Inter da pokvari taj plan i zada Vučici udarac u srce.

Spaleti dobro poznaje Florencija kojeg je afirmnisao u Romi i ceni njegove univerzalne kvalitete. Florenci ima ugovor sa Romom do leta 2019. godine, a pregovori oko produžetka saradnje su zapeli i Inter je tu video svoju šansu. Ako se Roma i budući kapiten ne dogovore oko novog ugovora, Spaleti bi to mogao da iskoristi.

Pogotovo što je Inter sve dalje od potpisivanja Žoao Kansela. Portugalac je došao pre godinu dana iz Valensije na pozajmicu s pravom otkupa ugovora za 35.000.000 evra. Međutim, Inter sada nema taj novac da ga otkupi i pokušavao je da izdejstvuje novu pozajmicu. Valensiji ne pada na pamet da ubija cenu koja je Portugalcu porasla odličnim igrama u Interu. Zainteresovani su Real Madrid, neki engelski klubovi i Inter polako gubi trku za Kansela.

Zato se okrenuo Florenciju kojeg je trener Spaleti lično pozvao telefonom pre nekoliko dana i raspitivao se kakav je njegov stav o selidbu na Đuzepe Meacu. Na potezu je Roma...

(FOTO: Action images)


tagovi

Alesandro FlorenciLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara