"zlatni Litvanci"
"zlatni Litvanci"

Interesantna opcija za desnog beka - Zvezda misli i o zlatnom Orliću iz Italije

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.05.17. | 19:32

OFK ga je pre tri godine prodao za 1.000.000 evra, a na Apeninima ga je trenirao Đenaro Gatuzo

zlatni LitvanciMarko Petković je još tu, ali se očekuje da pronađe inostrani angažman. Marko Gobeljić će moći da uskoči u slučaju nužde, ali to nije njegova prirodna pozicija. Zato u Ljutice Bogdana razmišljaju i o drugim opcijama, a prema informacijama MOZZART Sporta jedna od njih je i Petar Golubović.

Fudbalska Srbija mogla je da ga gleda u dresu OFK Beograda u sezoni 2013/2014, ali još više na Evropskom prvenstvu u Litvaniji pošto je Golubović bio starter u šampionskoj U19 generaciji Srbije.

Izabrane vesti

Dobre igre - najblaže rečeno - u Litvaniji preporučile su ga i velikoj Romi, pa je 2014. godine Karaburmu zamenio Rimom i to u transferu vrednom 1.000.000 evra.

Međutim, za tri godine u Italiji Golubović nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu Vučice, pa je minute sakupljao na pozajmicama u Novari, Pistojezeu i u protekle dve sezone u Pizi u kojoj je radio sa Đenarom Gatuzom. Prvo u trećoj ligi, a ove sezone i u Seriji B.

Golubović je bio uglavnom standardan na mestu desnog beka. Piza je na kraju ispala nazad u treću ligu, ali samo zato što je u napadu bila očajna. U odbrani  - skoro pa savršenstvo: samo je Specija primila manje golova i to tek pošto se Piza potpuno raspala kad je shvatila da joj nema spasa.

Petar Golubović ima još godinu dana ugovora sa Romom, ali u onakvoj konkurenciji u timu italijanskog viceprvaka teško će dobiti šansu. Verovatnije je zato da ode na još jednu pozajmicu ili možda čak da se rastane sa Rimljanima ako stigne prava ponuda.

Da li će to biti Zvezdina? Ostaje da se vidi. Čelnici crveno-belih i dalje kao prvog pika na umu imaju svog bivšeg omladinca Filipa Stojkovića, koji se nije naigrao u Minhenu 1860, a kako su Lavovi iz Cvajte ispali u treću ligu Nemačke veliko je pitanje da li će popularni Žule ostati u Bavarskoj.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRomaPetar GolubovićFilip StojkovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara