""
""

Interova ofanziva! Pored Šika - Argentinac od 6.000.000 i reprezentativac Brazila

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.17. | 19:15

Zaleteli se i Nerazuri!

Dugo je Inter spavao na letnjoj pijaci, morao da se bavi finansijskim fer-plejom i prodajama igrača, bio u senci gradskog rivala Milana koji je kupovao kao sumanut, ali sada je vreme i za šoping Nerazura!

Izabrane vesti

Inter je već doveo slovačkog štopera Milana Škrinijara iz Sampdorije za 27.000.000 evra što bi sa bonusima moglo da izađe i na 30.000.000 evra. Potom je potpisao iskusni Borha Valero iz Fiorentine za 5.500.000 evra. Sada se vode zavešni pregovori na još nekiliko strana. Doveden je kao slobodan igrač i iskuni golman Danijele Padeli za ulogu handanovićeve rezerve.

Pregovori oko transfera Patrika Šika su u završnoj fazi, ceo posao bi trebalo da bude vredan 25.000.000 evra, a da u tu sumu budu uključleni neki igrači Intera. To je trenutno jedini kamen spoticanja u pregovorima dva kluba jer Sampdorija želi Murilja, Santona, Ranokiju, Nagatoma... Neko od njih će otići kao kusur u zamenu za Šika. Pitanje je: Ko?

Ali zato je već dogovoren transfer Fakunda Kolidija. Ovaj supertalentovani argentinski napadač se nalazi na lekarskim pregledima u Milanu i uskoro će potpisati ugovor na tri godine sa Interom. Kolidio ima samo 17 godina i dolazi iz Boke Juniors koja je prihvatila Interovu ponudu vrednu 6.000.000 evra. Kada potpiše ugovor, vraća se na šestomesečnu pozajmicu u Boku sa zagarantovanom minutažom, a potom će u januaru zadužiti opremu Nerazura koji u ovom momentu ne žele na njega da troše mesto za igrača sa pasošem van EU.

A to mesto se izgleda čuva za Lukasa Limu! Povremenog brazilskog reprezentativca iz Santosa. Njega zastupa kontroverzni menadžer Kija Jorabhjan koji je prošlog leta doveo Gabrijela Barbosu i Žoao Marija u Inter i ima odlične veze sa kineskim Suningom u čijem vlasništvu se nalazi Inter. Jorabhjan je danas počeo pregovore sa Interom oko brazilskog veziste i sve ide u dobrom smeru. Lima ima ugovor sa Santosom do decembra i već sada može da potpiše predugovor i da potom na zimu dođe bez obeštećenja. Ili da ovog leta dođe za simbolično obeštećenje. Santos se ne pita mnogo, a ključna stvar je što igrač veoma želi u Inter iako ga žele još neki klubovi mešu kojima i Barselona. Čeka se samo da mu Inter ponudi adekvatne finansijske uslove. Zato je Jorabhjan i doputovao u Milano.

Sledeće pojačanje bi mogao da bude urugvajski vezista Matijas Vesino iz Fiorentine kojeg je želela i Roma. On ima otkupnu klauzulu od 24.000.000 evra i Inter je blizu odluke da plati pomenutu sumu.

(FOTO: Action images)


tagovi

ArgentinaBoka juniorsBrazilEvropaFjorentinaInterItalijaJužna AmerikaLukas LimaMatijas Vesinomeđunarodni fudbalSampdorijaSantosSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara