""
""

Interovi januarski kapitalci za skudeto: Ramires + Pastore - Žoao Mario

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.11.17. | 10:01

Treneru Spaletiju će biti ispunjene želje

Inter Lućano Spaleti je za samo nekoliko meseci zaradio veliko poštovanje u Interu. Njegov tim još nije osetio gorčinu poraza, sve više izgleda kao ozbiljan takmac za titulu u Seriji A i Spaletijevo mišljenje je sve bitnije. Zato bi klub trebalo da mu izađe u susret u zimskom prelaznom roku.

Izabrane vesti

Spaleti želi da pojača vezni red, a imena je odabrao direktor Valter Sabatini. Kao glavne mete, Sabatini je onačio Ramiresa i Havijera Pastorea. Istovremeno, Spaleti je dao zeleno svetlo za odlazak Žoao Marija...

Portugalac je pre godinu i kusur dana došao kao najveće pojačanje u Inter, ostavio je solidan utisak u prvoj sezoni, ali od dolaska Spaletija ne pruža partije kakve su se očekivale. Možda i zato što mu je novi trener menjao poziciju i probao ga u više uloga u veznom redu. Prednost imaju Borha Valero i Matijas Vesino, a Žoao Mario uglavnom ulazi sa klupe...

Sabatini pokušava da iskoristi situaciju i da trampi Portugalca za Havijera Pastorea iz Pari Sen Žermena. Sabatini je bio taj koji je Pastorea doveo u Palermo iz Argentine i lansirao ga u fudbalsku orbitu. Sada želi da nastave saradnju u Interu... Pastore je u drugom planu na Parku prinčeva, ne igra, ali ima veliki ugovor od preko 4.000.000 evra godišnje. Inter je spreman da mu nadoknadi približnu sumu i čeka se odgovor Pari Sen Žermena.

Sportski direktor Svetaca Antero Enrike bi mogao da prihvati ovu ponudu jer PSŽ želi da se reši Pastorea, a još odranije je Enrike pokazivao interes za Žoao Marija. Poznaje vrlo dobro mladog zemljaka iz vremena kada je radio u Portu, a Žoao Mario igrao u Sportingu. Trampa bi odgovarala svima...

A još pre Pastorea, na stadion Đuzepe Meaca bi trebalo da stigne drugo Sabatinijevo pojačanje - Ramires. Brazilac iz kineskog Điajngsua se očekuje u Interu već u decembru kada se oporavi od povrede zbog koje je propustio finiš kineskog prvenstva. On se nalazi u domovini gde prima terapije, ima tri nedelje odmora i posle toga bi trebalo da stigne u Inter.

Naravno, reč je o pozajmici s obzirom da dolazi iz „bratskog“ kluba. Kompanija Suning gazduje Interom i Đijangsuom, a Sabatini obavlja funkciju direktora fudbalskih operacija u Suningu. Zato bi dolazak Ramiresa trebalo da bude samo formalnost, a na leto bi bila donesena odluka da li ostaje u Interu ili se vraća u Kinu.

Sa Brazilcem i Argentincem u veznom redu, Spaleti bi dobio ono što je tražio. Jednog lucidnog i kreativnog igrača koji se pokazao u Seriji A i drugog koji obavlja prljave zadatke, ali ume da se ubaci i iz drugog plana.

(FOTO: Action images)


tagovi

FrancuskaHavijer PastoreInterItalijaPari Sen ŽermenRamiresSerija AŽoao Mario

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara