""
""

Ipak su bušili čoveka! Zašto ovako nisu igrali kod Ranijerija? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.02.17. | 22:50

Lester odigrao najbolji meč sezone i savladao Liverpul – 3:1

Lester kao prošle godine, Liverpul kao nikad ove sezone! Rezime: šampioni su prekinuli tmuran period od šest uzastopnih poraza i sa trave King Pauer stadiona počistili nadmene učenike Jirgena Klopa – 3:1. Dovoljno da Lisice konačno izađu iz opasne zone, možda i pokažu da u njima još stanuje šampionsko srce, ali... Da, biće mnogo pitanja i podpitanja proizvedenih posle ovovečernjeg sjaja Lestera. Možda i vrednog opstanka u Premijer ligi.

Teoretičari zavere, a možda i brojni fudbalski analitičari, pitaće se zašto ovako Vardi i drugovi nisu igrali pd komandom Klaudija Ranijeira. Pitaće se i jesu li aktuelni šampioni radili o glavi bivšem šefu koji im je doneo trofej, novac, slavu... Biće o tome reči narednih dana, ali je činjenica je da su u sudaru sa uspavanim Liverpulom Lisice letele terenom.

Izabrane vesti

Kao da se u njima akumulirao bes i vodio ih do najboljeg izdanja u sezoni. Igra Lestera imala je sve elemente prošlogodišnje epske zone. Bilo je agresije, bilo je kolektivne igre, bilo je ubojitosti... Bilo je kao osice upornog Japanca Okazakija, vrlo dobrog Drinkvotera i probuđenog Džejma Vardija.

Liverpul prosto nije postojao na travi King Pauer stadiona. Crveni su bili nemi posmatrači. Ako zbog nečeg može da bude zadovoljan Jirgen Klop onda je to svakako podatak da je njegov tim do 28.minuta imao rezultatski egal.

I do tada sve vredno pomena dešavalo se pred golom Minjolea. Strašnim presingom na poslednju liniju Lester je davio i davio goste. I na kraju ih udavio. Bilo je vrućih dešavanja u prvom delu poluvremena, ali je asistencija Albirngtona napravila razliku. On je spojio sa golom Džejmija Vardija koji je u prošlogodišnjem stilu poslao loptu pored stajne noge Minjolea – 1:0.

Privremeni menadžer Lestera Šekspir ništa nije promenio u stilu i načinu igre. Lester je samo igrački profunkcionisao. Igrao je fudbal najbolje što može... A takav pristup doneo im je još jedan pogodak. Odbijenu loptu u 39.minutu Drinkvoter je sačekao na nekih 20 metara i zakucao loptu u mrežu.

Liverpul nije davao znakove života. Sporo, bezidenno i mlako u defanzivi. Kaznio ih je Džejmi Vardi. Ovoga puta sjajni napadač je glavom zakucao loptu u mrežu. Navijači Lestera su skandirali bivšem treneru Klaudiju Ranijeru, ali su u neverici trljali oči. Lester je bio moćan, šampionski moćan.

Liverpul se tek tada prenuo. Bilo je jasno. Jeste Kutinjo smanjo prednost Lestera, ali samopouzdanje igrača Lestera naraslo je kao kvasac. Nisu dali veliko vođstvo. Nisu dali pobedu.

PREMIJER LIGA, 26. kolo

Subota

Čelsi - Svonsi 3:1 (1:1)

/Fabregas 19, Pedro 72, Kosta 84 - Ljorente 45/

Kristal Palas - Midlzbro 1:0 (1:0)

/Van Anholt 34/

Everton - Sanderlend 2:0 (1:0)

/Geje 40, Lukaku 80/

Hal - Barnli 1:1 (0:0)

/Hadlston 72pen - Kin 76/

VBA - Bornmut 2:1 (2:1)

/Doson 10, Mekoli 22 - King 5pen/

Votford - Vest Hem 1:1 (1:0)

/Dini 3. penal - Aju 73/

Nedelja

Totenhem - Stouk 4:0 (4:0)

/Kejn 14, 32, 37, Ali 45/

Ponedeljak

Lester – Liverpul 3:1 (2:0)
/Vardi 28 i 60, Drinkvoter 39 – Kutinjo 68/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dani DrinkvoterDžejmi VardiEngleskaEvropaFilipe KutinjoJirgen KlopKlaudio RanijeriLester SitiLiverpulPremijer ligaRijad Marez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara