"Radost Voltersa i ludih Iraca"
"Radost Voltersa i ludih Iraca"

Irski šah-mat Bosancima: Džonatan Strašni overio kartu za Francusku! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.15. | 22:35

Zeleni u Dablinu savladali Zmajeve u revanšu baraža sa 2:0 golovima sjajnog Voltersa

Radost Voltersa i ludih Iraca

Irska putuje na EURO u Francusku! Nema šta, biće sjajno gledati narednog leta njihove lude navijače na kontinentalnom šampionatu, a gram tog neobičnog ludila videli smo i večeras u Dablinu gde je na prepunom Aviva stadionu selekcija koju predvode Martin O'Nil i Roj Kin savladala u revanšu baraža Bosnu i Hercegovinu sa 2:0 (1:0) i ukupnim rezultatom 3:1 obezbedila prolaz na završni turnir.  

Izabrane vesti

Nakon nervoznog početka oba tima, posebno Bosanaca koji su načinili nekoliko defanzivnih grešaka, prva je zapretila Irska i to u devetom minutu nakon kontranapada u kojem je sjajni Robi Brejdi dobro centrirao, a Džonatan Volters odlično šutirao i primorao Begovića da načini prvu paradu na meču.

Bosna je pokušavala preko Miralema Pjanića da organizuje igru, ali ni on ni njegov saigrač iz Rome Edin Džeko nisu uspevali da naprave značajniju razliku. Irska je do prednosti stigla sa bele tačke u 24. minutu. Lulić je igrao rukom u šesnaestercu Zmajeva, sudija Kujpers je pokazao na belu tačku, a siguran egzekutor je bio iskusni Volters, koji je rutinski matirao nekadašnjeg saigrača iz Stouka Begovića za 1:0.

Bosna je odmah odgovorila posle vođstva Iraca, a Džeko je samo dva minuta kasnije imao sjajnu šansu kada je šutirao tik pored gola Darena Rendolfa iz dobre pozicije. Oprobao se i Medunjanin u 34. minutu na pas Džeka, ali je i on promašio. Bili su to jedini pokušaji bosanaca u prvom poluvremnu, a solidni arbitar iz Holandije izbegao je u finišu prvog dela da zbog oštrog strta isključi problematičnog Seada Spahića.

Na sve ili ništa krenuli su u nastavku puleni Mehmeda Baždarevića i već u 49. minutu Medunjanin je dobro zagrejao dlanove golmana Rendolfa udarcem sa distance. Koji minut kasnije u Džeko je bio u dobroj poziciji, ali se nije snašao. Bili su to trenuci u kojima je Bosna dominirala i pritisla Irce, ali je ofanziva splasnula nakon isteka časa igre.

Irska je bila strpljiva, nakon čega je preuzela inicijativu i počela ozbiljno da napada gol Bosanaca. U 71. minutu usledio je šah-mat ekipe Martina O'Nila. Momak sa zlatnom levicom Robi Brejdi je sjajno izveo slobodan udarac, Ognjen Vranješ katastrofalno zahvatio loptu i poslužio Džonatana Voltersa, koji je iz blizine po drugi put matirao Begovića i postao nacionalni heroj. Stadion u Dablinu je prosto eksplodirao od radosti.

Irska je do kraja mogla da postigne još jedan gol, Šejn Long je propustio lepu šansu u 76. minutu, dok su na drugoj strani pokušaji Bosanaca u samom finišu preko rezervista Đurića i Ibiševića kao i indisponiranog Džeka bili bezuspešni. Poslednji zvižduk holandskog sudije Kujpersa označio je početak ludnice na stadionu i slavlja Iraca koje će sigurno trajati do duboko u noć. Zasluženo! 

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)  


tagovi

Mehmed Baždarevićmeđunarodni fudbalMartin O’NilIrskaEdin DžekoDžonatan VoltersBiHbaraž za ep

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara