"Zoran Cvijanović"
"Zoran Cvijanović"

Iskreni Zoran Cvijanović konačno priznao: Gocić je uvek bio malo bolje građen od mene

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.12.16. | 12:15

Proslavljeni glumac i Dejan Stanković o oproštajnoj utakmici vaterpolo reprezentativaca

Zoran CvijanovićTeško je i pobrojati sve medalje koje krase grudi Živka Gocića i Slobodana Nikića. Ali ako makar i zagrebete po silnim uspomenama shvatićete koliko će proslavljeni dvojac nedostajati vaterpolo reprezentaciji Srbije. Zato i ne čudi što za njihovu oproštajnu utakmicu vlada veliko interesovanje. Među brojnim ljubiteljima vaterpola na tribinama Tašmajdana 23. decembra u 18 sati biće i mnoga poznata lica iz drugih sportova. Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Dejan Stanković već je kaparisao nekoliko ulaznica, a svako ko je makar jednom posetio bazen na Banjici zna da velike vaterpolo manifestacije retko protiči bez poznatog glumca Zorana Cvijanovića.

Uostalom, sam Cvijanović za sebe kaže da bi da nije glumac sigurno bio vaterpolista. Mada mu neke stvari i dalje nisu jasne.
"Ima puna decenija kako smo Boba, Žile i ja trenirali zajedno. I danas mi nije jasno kako se desilo da oni ovako daleko doguraju, a da ja ostanem na suvom. Doduše, Žile je uvek bio malo bolje građen, imao je za nijansu bolje predispozicije. Uprkos tome, uvek mi je govorio da bi vleo da bude građen kao ja, ali kad bude imao 50 godina. Nije mi jasno ni kako me je Boba ovoliko ostavio iza sebe. Ipak smo mi rođeni na isti dan, doduše ja 20 godina ranije, ali zar je to važno", duhovito počinje Cvijanović.

Izabrane vesti

Mada vrlo ozbiljno shvata sve ono što su Gocić i Nikić postigli u živoru.
"Sada kad su osvojili sve, oni su najdalja daljina do koje pogled može da dobaci, a ja sam presrećan da je ta daljina meni tako bliska... Da smo prijatelji. Njih dvojica i kompletan tim su ponos srpskog sporta, ponos našeg naroda".

Slično razmišlja i Dejan Stanković.
"Čuo sam da je velika navala i nisam želeo ništa da riikujem, na vreme sam rezervisao nekoliko karata, jer dolazim sa sinovima. Drago mi je i da se karte svima naplaćuju jer prihod ide u humanitarne svrhe", kaže Dejan Stanković, koji će samo zbog ovog meča doputovati iz Milana.
"Ne znam šta bih mnogo pričao o njima i ostalim vaterpolistima. Šta reći o ljudima koji su osvojili toliko zlatnih medalja i koji su aktuelni šampioni svakog vaterpolo takmičenja koje postoji? Meni je zaista velika čast i zadovoljstvo što ih poznajem, a uz to imam i privilegiju da su mi prijatelji. Radi se o ljudima koji mogu da budu sportski i moralni primer bukvalno svakom sportisti na planeti. Mnogo puta su mi upravo vaterpolisti bili inspiracija za moje uspehe i utakmice i zaista želim da im se dolaskom na ovaj meč još jednom zahvalim".

Čuli ste sve. I zato pravac do prodajnih mesta Eventima. Srbija protiv Tima sveta. Poslednji put sa Gocićem i Nikićem.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dejan StankovićSlobodan NikićvaterpoloŽivko Gocić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara