""
""

Istorijski gol Kristijana Ronalda: Stigao Plavu strelu, sledeći je Raul

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.05.15. | 23:24

Portugalac je doživeo poraz u Torinu, ali je opet pisao istoriju Reala

Kristijano Ronaldo se sigurno ne vraća iz Torina srećan i zadovoljan, ali tugu zbog poraza bi donekle mogla da mu ublaži lična satisfakcija s obzirom da je opet pisao istoriju.

Izabrane vesti

Portugalac je  pomerio granicu u trci sa Leom Mesijem za najboljeg strelca u istoriji Lige šampiona i sa 76 golova je za jedan korak ispred Mesija. Zajedno sa saigračem Kasiljasom je ostvario 54. nastup u nokaut fazi elitnog takmičenja, što je takođe rekord.

Međutim, mnogo veće dostignuće je što je došao do čak 307. pogotka dresu Kraljevskog kluba iz Madrida. Time se izjednačio sa možda i najvećom legendom desetsorukog prvaka Evrope, čuvenim Alfredom Di Stefanom. Legendarna Plava strela je do večeras bio drugoplasirani na večnoj listi Reala, a od večeras mu je Ronaldo stao uz rame.

PREMOTAVANJE: Pele i Maradona su se složili ko je bio najveći na svetu - Di Stefano!

Ispred Kristijana je još samo aposlutni rekorder Raul Gonzales Blanko koji je postigao 323 gola. I još jedno malo poređenje. Raulu je za taj podvig bilo potrebno 16 sezona u dresu Reala, Di Stefano je igrao deset godina za Kraljeviće, a Ronalda gazi tek šestu sezonu u dresu Merengesa...

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaReal MadridPrimeraLiga šampionaKristijano RonaldoEvropaAlfredo Di Stefano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara