Italija&Francuska&Katalonija: Pljačka veka! Gospodari suđenja! Dobri stari Real! Madrid: Bio je penal

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.04.18. | 09:49

Svet je podeljen, naslovne strane uglednih medija vuku što na stranu Juventusa, što na stranu aktuelnog prvaka Evrope

Svet na pola. Zavisi ko iz kog ugla gleda. Jasno je samo da neutralnih nema. Italijani plaču nad sudbinom Juventusa i prstom upiru u engleskog sudiju Majkla Olivera, optužujući ga da je skroijo ishod revanša četvrtfinala Lige šampiona, njima uz rame su Francuzi i Katalonci, uvereni da real šuruje sa sudijama (godinama), dok Španci ističu kako za njih dilema ne postoje i da je jedanaesterac u korist Kraljevskog kluba u nadoknadi vremena madridskog duela, ispravno dosuđen.

Tako izgleda pregled evropske štampe ovog četvrtka u kome se fudbalska planeta i dalje spori da li je start Mehdija Benatije nad Lukasom Vaskezom bio za jedanaesterac. Madriđani su sigurni, pa tamošnja Marka, sa naslovnice na kojoj dominira duel marokanskog štopera i krilnog napadača Reala vrišti:
„Bio je penal“.

Izabrane vesti

Suparnički As je za nijansu oprezniji, te u prvi plan ističe dramu koju je proživeo tim Zinedina Zidana:
„Kroz paniku do polufinala“.

Na suprotnom kraju države, u Barseloni, tamošnji dnevnici ne mogu da oproste Realu što je otišao u polufinale. Mundo deportivo je izašao s naslovom „Gospodari suđenja“, dok je katalonski Sport još oštriji i grmi da je u pitanju „Pljačka veka!“

Razumljivo, italijanska štampa plače nad sudbinom Juventusa. Gazeta delo sport hvali izabranike Maksa Alegrija naslovom „Juve besni: Bes i ponos“, torinski Tutosport je još i umeren kad ističe scenario za eliminaicju „Ne tako! Izuzetni Juventus je izbačen“, dok je rimski Korijere otišao najdalje rečima: „Kakva pljačka! Nepostojeći penal u 93. minutu sprečio Juve da izbaci Real“.

Ugledni francuski L'Ekip je preko cele naslovne strane rasplaio fotografio Kristijana Ronalda kako se sprema da izvede jedanaesterac, uz komentar:
„Dobri stari Real“.

Jasna iluzija...

Zanimljivo, kao i prošle sedmice, kad je Kristijano Ronaldo postigao spektakularan gol u Torinu, jedini sportski list u Srbiji, Sportski žurnal, ni sinoćnjem duelu giganata nije posvetio ni slovo na naslovnoj strani. Za razliku od, na primer, zagrebačkih Sportskih novosti, koje hvale hrvatskog napadača Marija Mandžukića:
„Mandžukić bacio Real na konopce, Ronaldo presudio u 97. minutu sa 11 m“.


tagovi

Majkl OliverMundo Deportivonovine MarkaLekipGazeta delo SportKorijere delo SportTutosport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara