"Adem Ljajić"
"Adem Ljajić"

Italijani se pitaju: Gde je nestao Adem Ljajić?

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.11.13. | 11:42

Novinari Gazete delo sport konstatuju da potencijalni reprezentativac Srbije ne ume da se nosi s pritiskom i glasinama o "lagodnom životu" i konstatuju da trener Garsija mora sprovede svojevrsnu "terapiju"

Adem Ljajić(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Sve je počelo kao bajci. I za Romu, i za Adema Ljajića. Vučica je beležila najbolji start u istoriji početkom ove sezone, a 22-godišnji vezista je na svakom meču pokazivao zbog čega se letos dizala frka oko njegovog prelaska iz Firence u Rim. Kao šlag na tortu došao je njegov pogodak u gradskom derbiju s Lacijom, posle kojeg je mrežu zatresao još samo protiv Bolonje.

Izabrane vesti

Sada sve izgleda drugačije: Roma je sa tri uzastopna remija (Torino, Sasuolo, Kaljari) izgubila lidersku poziciju u Seriji A, a mnogi tvrde da je razlog slabijih igara tima Rudija Garsije upravo - Adem Ljajić. Tačnije, njegova nemogućnost da se izbori s pritiskom posle povrede Frančeska Totija i dolaska u situaciju da mora da preuzme veću odgovornost.

Tako je Gazeta delo sport veliki prostor u današnjem štampanom izdanju posvetila "enigmi Ljajić", a novinari prestižnog sportskog dnevnika konstatuju da se potencijalni reprezentativac Srbije izgubio u velikim očekivanjima javnosti. Takođe, navodi se da po prestonici Italije, ali i na društvenim mrežama i navijačkim fortumima, kruže glasine da Adem "lagodno živi" i da "ne pokazuje preveliku želju da trenira", i to takođe utiče na glavu mladog fudbalera.

Gazeta delo sport

Na ovu "dijagnozu", naravno, utiču i događaji iz prošlosti jer je Ljajić u više navrata pokazao da je veoma emotivan, i da ume da oscilira u formi usled raznih događaja van terena.

Novinari Gazete preporučuju i rešenje - "terapiju", odnosno razgovore koje bi s nekadašnjim igračem Partizana konstantno morao da vodi trener Rudi Garsija kako ga ne bi "zauvek izgubio". Navodno je i francuski stručnjak svestan toga, pa će u narednom periodu veliku pažnju posvetiti upravo Ljajiću, u nameri da dobije jednog od ključnih igrača za borbu za vrh u finišu jesenje polusezone.

I nema mu druge: Frančesko Toti sigurno neće nazad na teren do sredine decembra, Žervinjo se tek oporavio, pa je ove sezone sjajnom Miralemu Pjaniću neophodna sva Ademova pomoć.

VELIKA OČEKIVANJA OD PETRA GOLUBOVIĆA
Nekadašnji član mlađih kategorija Crvene zvezde, potom prvotimac OFK Beograda i član zlatne omladinske selekcije Srbije Petar Golubović od sledećeg uskoro će i zvanično postati član Rome, a po reakciji javnosti, od 19-godišnjeg desnog beka se mnogo očekuje. Gazeta najavljuje dolazak "sjajnog, 188 centimetara visokog defanzivca" kroz razgovore s fudbalerima koji su imali priliku da igraju s njim - Lazarom Markovićem i golmanom Markom Dmitrovićem.

Piše: Emanuele Đulijaneli (Emanuele Giulianelli)

(Foto: Action Images, stranica Gazete delo sport)


tagovi

Adem LjajićEvropaItalijaPetar GolubovićRomaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara