"Nikola Ninković"
"Nikola Ninković"

ITALIJANI TVRDE: Vučica baš “zagrizla“ za Ninkovića, u trci još i Milan i Inter

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.13. | 17:35

Mladi vezista Partizana bi od leta mogao da krene put Rima

 

Nikola NinkovićVeć godinama unazad Serija A pokazala se kao veoma plodno tlo za sprske igrače, odnosno fudbalere koji su igrali u najboljim klubovma u Srbiji. U poslednjih nekoliko sezona ta priča posebno važi za fudbalere koji dolaze iz Partizana, jer posle Stevana Jovetića, Adema Ljajića, Matije Nastasića i Nikole Gulana put Apenina mogao bi da krene i Nikola Ninković. Veliki broj klubova se već duže vreme interesuje za zdravlje 19-godišnjeg veziste, a prema informacijama koje stižu iz Italije, na mladog reprezentativca Srbije oko je bacila i Roma.

Izabrane vesti

S obzirom da Vučica već dugi niz godina nije u samom vrhu italijanskog, a kamoli evropskog fudbala, sportski direktor Rome, Valter Sabatini, koji je u svetu fudbala poznat kao čovek koji ima “njuh“ za mlade i talentovane igrače, rešio je da napravi radikalne promene i okrene se talentovanim igračima. Prvi na listi želja je upravo Partizanov mladić, kojeg bi već sada želeo da kapariše za sledeću sezonu, jer ne bi želeo da se ponovi slučaj “Kovačić“, koji nastupa za Inter.

Sabatini takođe pomno prati i situaciju vezanu za Lazara Markovića, ali je prvenstveno fokusiran na Ninkovića. Italijanski mediji mladog vezistu porede sa Zinedinom Zidanom i Andresom Inijestom, a vide ga i kao savršeno rešenje za nešto slabiju igru veznog reda.

Takođe, mediji pominju da bi manji problem u pregovorima dve strane mogla da bude dužina ugovora Partizanovog bisera, koji ističe 2016. godine. Ipak, kao glavni problem pominje se konkurencija, a Milan i Inter su već ušli u trku za Ninkovićev potpis.

Podsetimo, jedno vreme je bilo i priče o dolasku Luke Milunovića u redove Vučice, međutim, taj “plamen“ se izgleda brzo ugasio. Nedavno je i za MOZZART Sport potvrđeno i da će Filip Janković karijeru nastaviti u Parmi.

Srpska armija na Apeninima mogla bi da postane sve veća. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Adem LjajićEvropaFilip JankovićItalijaLazar MarkovićLuka MilunovićMatija NastasićNikola GulanNikola NinkovićRomaSerija AStevan Jovetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara