Ivan Cvetković
Ivan Cvetković

Ivanjički tango Ivana Cvetkovića, u PLS-u Javor je gol mašina

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.10.18. | 19:51

Sa tri asistencije 37-godišnji zadnji vezni uništio Radnički iz Kragujevca

Zenit je odavno prošao, može biti tamo negde 2013. kada je bio član one generacije koja je Jagodini donela pehar Kupa Srbije, ali Prizrenac Ivan Cvetković u Ivanjici igra za svoju dušu. I to se i te kako videlo u večerašnjem meču devetog kola Prve lige Srbije u kojem je Javor po notama 37-godišnjeg Cvetkovića plesao do ubedljivih 4:0 protiv Radničkog iz Kragujevca. Prekaljeni zadnji vezni je bio asistent kod tri prva gola Ivanjičana, koji su se tako probili do četvrte pozicije na tabeli, sedam bodova iza vodeće Inđije ili četiri iza drugoplasirane Zlatibor Čajetine. Kad tu dodamo i Sinđelić dolazimo do kruga od četiri ekipe koje su pokazala najviše u dosadašnjem toku prvenstva i koje bar trenutno važe za prve favorite u trci za promociju. Mada tu nikako ne treba otpisati Metalac, pa ni TSK Bačku.

Da se vratimo ipak na današnji meč, baš sve je išlo na Javorovu vodenicu. U prvom poluvremenu – pokazala je statistika Arene Sport – posed lopte od čak 71 odsto. I zaslužili su zato vođstvo od 1:0, mada je postojala dilema da li je Dino Dolmagić bio u ofsajdu kada mu je Cvetković poslao loptu. Uzalud su gosti dizali ruke u vazduh signalizirajući nedozvoljenu poziciju, pištaljka Nemanje Gajdobranskog se nije čula i Javor je poveo. Isti tandem je i rešio pitanje pobednika, ali kod tog drugog gola nije bilo apsolutno nikakve dvojbe. Naivno izgubljena lopa blizu svog kaznenog prostora skupo je koštala goste. Cvetković do Dolmagića, momak pristigao iz islandskog Brejdablika hladnokrvno je realizovao šansu.

Izabrane vesti

Tek posle toga Radnički je nešto i zaigrao, ali je Javor umeo da surovo kazni kasno paljenje Kragujevčana. Treću asistenciju Cvetković je upisao kada je proigrao Nikolu Cuckića, a njegov udarac zakačio nekog od igrača Radničkog i prevario nemoćnog golmana. A onda u sudijskoj nadoknadi i pogodak 23-godišnjeg Nikole Petkovića, njegov već sedmi u sezoni što ga je izjednačilo sa saigračem Ivanom Markovićem na mestu najefikasnijeg igrača Prve lige Srbije.

Sa 18 datih golova, Javor uz Zlatibor Čajetinu igra najefikasniji fudbal u Prvoj ligi Srbije.

Prva liga Srbije, deveto kolo:

Subota:

Bečej - Trajal 1:0 (1:0)
/Rahić 18/

Nedelja:

TSK  - Teleoptik 3:0 (0:0)
/Silađi 66, Galić 81, 90/

Budućnost - Inđija 0:1 (0:0)
/Stojiljković 59/

Sinđelić - Bežanija 3:0 (1:0)
/Tufegdžić 25, 53, Ivanović 70/

Žarkovo - Sloboda 2:0 (0:0)
/Garić 54 pen, Kovalenko 80/

Zlatibor - Novi Pazar 2:0 (0:0)
/Vidić 63, 74/

Metalac -  Borac 2:1 (0:1)
/Pavlović 83, Rovčanin 90 pen – Bogićević 45/

Ponedeljak:

Javor – Radnički Kragujevac 4:0 (1:0)
/Dolmagić 32, 51, Cuckić 57, Petković 91/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Ivan CvetkovićNikola Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara