""
""

Iznenađenje: Mančester Siti hoće Freda!

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.12.17. | 11:10

Gvardiola planira dovođenje Brazilca

Očekuje se da Pep Gvardiola tek narednog leta sklopi Mančester Siti po svom ukusu. Iako trenutno izgledaju toliko dominantno kao da im nema mane, Građani će biti pojačani sigurno sa dvojicom ili trojicom novih igrača u naredna dva prelazna roka.

Izabrane vesti

Gvardiolini pririteti su Aleksis Sančez i štoper. Čileanac će najverovatnije doći narednog leta kao slobodan igrač pošto je odbio novi ugovor u Arsenalu i želi kod Pepa, a štoper bi možda mogao i ove zime, mada je leto realnija varijanta i u ovom slučaju. Prva meta je Van Dajk, a alternative su Martinez iz Real Sosijedada i Džoni Evans iz VBA. Međutim, Pep planira i još jedno pojačanje u veznom redu.

Brazilac fernandinjo je standardan kod Gvardiole na piziciji zadnjeg veznog, ali mu ugovor ističe na kraju sezone. Još se ne zna da li ća ga produžiti, a spekulisalo je da je dogovorena saradnja na jednu plus jednu godinu. Međutim, još ništa nije ozvaničeno... Njegova prirodna zamena ie Ilkaj Gundogan, ali Gvardiola želi da se osigura ako Brazilac ode narednog leta jer je Gundogan sklon povredama.  

Zato je Gvardiola bacio oko na Brazilca Freda. Reč je o vezisti Šahtjora koji je u ukrajinskom klubu nasledio upravo Fernandinja. Nije klasičan zadnji vezni jer je sjajno tehnički potkovan i može da pokriva sve uloge u veznom redu. U Gvardiolinom sistemu bi bio prava zamena za Fernandinja i idealan osigurač ispred odbrane.

Pep je na početku želeo Julijana Vajgla iz Borusije Dortmund, ali se predomislio i sada hoće Freda. Imao je i priliku da se lično uveri u njegove kvalitete u dvomeču grupne faze Lige šampiona protiv Šahtjora kada je Brazilac ostavio odličan utisak u borbi sa Sitijevim atomskim veznim redom.

S obzirom da Šahtjor igra u osmini finala Lige šampiona protiv  Rome, najverovatnije je da ukrajinski klub neće puztiti Freda ove zime. Ali na leto je trgovina moguća. Gvardiola je već kupovao u Šahtjoru kao trener Barselone (Čigrinski), Bajerna (Daglas Kosta), a sada bi mogao da nastavi i sa Sitijem.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaFredMančester SitiPremijer ligaŠahtjor DonjeckUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara