"Nikola Janković ponovo heroj Olimpije"
"Nikola Janković ponovo heroj Olimpije"

Janković ponovo heroj Olimpije! Zmajčeki se uzdigli i pojeli Krku

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.16. | 20:22

Ekipa iz Ljubljane slavila u Novom Mestu - 68:63

Nikola Janković ponovo heroj Olimpije

Kada je Nikola Janković u svom elementu, Olimpija je već na pola puta do pobede. A kada srpski centar ima podršku bar jednog saigrača, ljubljanska ekipa može mnogo. Zmajčeki su u Novom Mestu ostvarili i četvrtu uzastopnu pobedu u Jadranskoj ligi i tako se priključili krugu timova koji iz prikrajka vrebaju šansu da se domognu plasmana u plej-of. Krka - Olimpija 63:68. 

Izabrane vesti

Interesantno, ovo je drugi susret najjačih slovenačkih klubova u poslednjih šest dana na istom mestu, s tim što je derbi u prvenstvu dobila Krka, a sada je slađi deo kolača uzela Olimpija. I to zahvaljujući srpskom centru Nikoli Jankoviću, koji je meč završio sa 16 poena i šest uhvaćenih lopti. Njega je u stopu pratio Gregor Hrovat sa 14 koševa, sedam skokova i tri asistencije, dok je posebno zablistao Devin Oliver sa devet poena, devet skokova i čak šest ukradenih lopti!

Mada je Olimpija već krajem drugog perioda uspela da izgradi čak 14 poena razlike, utakmica je rešena u poslednjih nekoliko minuta susreta. Serijom 7:0 gosti su uspeli da se vrate u život, povedu sa 63:58 i tako zaustave veliki nalet domaćina. A upravo taj niz omogućio je da Olimpija stekne razliku dovoljnu za sedmu pobedu u Ligi. 

Kod domaćina Ronald Kari je imao 17 poena, sedam skokova i četiri asistencije, Žiga Dimec je ostvario 15 koševa i sedam uhvaćenih lopti, dok je Duško Bunić imao 11 koševa i osam skokova. Međutim, domaćin je utakmicu završio sa tek dve ubačene trojke iz sedamnaest pokušaja, što je u najvećoj meri odlučilo meč.

ABA LIGA, 15. KOLO

Subota:

Igokea - Karpoš Sokoli 79:71

Partizan - MZT Skoplje 91:76

Nedelja:

Mega Leks- FMP 76:72
/Mušidi 16 - Davidovac 16/

Cedevita - Crvena zvezda 91:95

Ponedeljak:

Zadar - Budućnost 78:76

Utorak:

Krka - Olimpija 63:68
/Kari 17 - Janković 16/

20.00 Mornar - Cibona

(FOTO: ABA liga Krka / Drago Perko / košarka.si)


tagovi

Gregor HrovatJadranska ligaKrkaNikola JankovićUnion Olimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara