"Džošua King"
"Džošua King"

Jansene, pakuj kofere - Totenhem dovodi Bornmutovog golgetera za 20.000.000

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.05.17. | 17:19

Zamena već spremna u liku Džermejna Defoa

Džošua KingVinsent Jansen je podbacio u debitantskoj sezoni u Premijer ligi, a klubovi Totenhemovog renomena retko pružaju drugu šansu. Dejli Mejl navodi da su Pevci već krenuli u pripremu terena za dovođenje novog "zamenika" neprikosnovenog Harija Kejna. Izbor je pao na Bornmutovog Džošuu Kinga, 25-godišnjeg napadača koji je procvetao u kalendarskoj 2017.

Za ovih pet meseci - 12 golova, a tek nešto manje bitan je podatak da se King, iako reprezentativac Norveške, vodi kao igrač ponikao u Engleskoj što znači je veoma značajno prilikom prijavljivanja timova za Ligu šampiona. King je, podsetimo, u Englesku stigao kao 16-godišnjak, pa je dve sezone proveo i u omladinskom timu Mančester junajteda, a potom bio po raznim pozajmicama.

Izabrane vesti

Prema Uefinim propisima da bi se igrač računao kao "domaći" mora da u jednoj zemlji provede makar tri sezone u periodu od 15. do 21. godine.

Kingov ugovor sa Bornmutom ističe do 2020. godine, ali bi ga klub navodno pustio za obeštećenje od oko 20.000.000 evra.

A Jansen? Veliko je pitanje. Razočarao je, toliko da je gotovo nezamislivo da Pevci povrate makar dobar deo od 20.000.000 evra koliko su prošlog leta platili AZ Alkmaru za Jansenove usluge. Želja samog igrača je da ostane u Londonu.

Sa druge strane, Bornmut bi mogao da rupu popuni dovođenjem Džermejna Defoa, koji sigurno ide iz Sanderlenda.

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

Džošua KingEngleskaEvropaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara