"Adnan Januzaj"
"Adnan Januzaj"

Januzaj u vrtlogu visokih očekivanja, legendarni Enco Šifo ga izbacio uz U21 selekcije

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.11.15. | 14:25

U Borusiji igra tek sporadično, u Belgiji nisu zadovoljni njegovim ponašanjem

Adnan JanuzajBio je oktobar 2013. godine, preko puta Sanderlend. Adnan Januzaj se prvi put našao u startnih 11 Mančester junajteda. Postigao je dva gola, a ostrvski mediji odmah su krenuli da ga veličaju i porede sa nekim legendama fudbalske igre. Dejvid Mojes je čak rekao da ga podseća na Johana Krojfa?! Dve godine kasnije Belgijanca poreklom sa Kosova i Metohije mediji ne pominju sa toliko entuzijazma. A i kada ga pominju uglavnom nije po dobrom. Poslednja vest koja stiže iz Brisela glasi da je Januzaj izgubio mesto u U21 selekciji, koju sa klupe predvodi legendarni Enco Šifo.

Priličan udarac za momka koji već ima pet utakmica u A timu. Ali Šifo je ljut zbog Januzajovog ponašanja. Izgleda kao da je 20-godišnji ofanzivni vezni malo poleteo u vazduh, iako je na pozajmici u Borusiji iz Dortmunda odigrao svega 139 bundesligaških minuta i nešto više u Ligi Evrope. Logično, selektor prvog tima Belgije Mark Vilmots nije imao osnov po kom bi ga pozvao u tim u kome je poslednjih godina pakleno teško izboriti se za mesto.

Izabrane vesti

Šifo je imao najbolju nameru kada ga je zvao u mladu selekciju, ali...
"Nije odbio, ali nismo osetili da je zaista želeo da dođe. A kad je već tako bolje je da i ne dolazi", otkrio je Vilmots, dok belgijski Het Latste Nijuz tvrdi da je Šifo opasno zamerio Januzaju.

Želeo je da pomogne, mladu reprezentaciju ne vidi kao utešnu nagradu. Januzaj očigledno ima drugačije mišljenje, koje njegov zasupnik Dirk Devriz objašnjava prostom željom da se nametne Tomasu Tuhelu na Vestfalenu.

Mediji su takođe spekulisali i glasinama da ni u Dortmundu nisu sasvim oduševljeni Adnanom i da su čak razmatrali opciju da ga već zimus vrate sa pozajmice koja je ugovorena do leta. Sportski direktor Borusije Mihael Zork je ipak odbacio takve navode rekavši da to uopšte nije tema.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalNemackaEvropaBorusija DortmundBelgijaAdnan Januzaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara