""
""

Jedini napadač koji zaslužuje nadimak Super Mario: Posle deset godina opet u Štutgartu za 3.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.12.17. | 10:58

Josip Brekalo se vratio u Volfzburg

Nigde nije lepo kao kod kuće. Mario Gomez je u jesen blistave karijere rešio da se vrati korenima. Tamo gde je sve počelo. Iskusni napadač danas je napustio Volfzburg i potpisao za Štutgart.

Ugovor je overen do juna 2020. godine, a Vukovima će na ime obeštećenja pripasti 3.500.000 evra.
Srećan sam što sam ponovo kući, gde je sve i počelo. Svi znaju koliko sam želeo da se vratim u Štutgart, klub koji me je odgajio i lansirao na veliku scenu i s kojim sam doživeo najluđi period u kariejri, osvajanjen Slatare 2007. Štutgart me je napravio igračem“, rekao je nekadašnji špic Bajerna, Fjorentine, i Bešiktaša posle potpisivanja ugovora.

Izabrane vesti

U prvom mandatu, od 2003. do 2009, Gomez je dao ukupno 87 golova za Švabe, a statistika pokazuje da je postizao gol na svakih 125 minuta.  Ove sezone mu, doduše, ne ide. Samo jedanom je bio precizan kao kapiten Volfzburga, ali je odluka o povratku na Mercedes benz arenu prouzrokovana željom da se o dobro poznatom okruženju spremi za Mundijal.
Daću sve od sebe u prvenstvu, da ostvarim klupski, ali i sopstveni cilj, a to je da se nađem na spisku selektora za Svetsko prvenstvo u Rusiji“, poručuje pravi Super Mario (a ne „lažni“ Baloteli), strelac 31 gola za reprezentaciju Nemačke.

Mario Gomez je nastavio niz povratnika u Bundesligi u osvit zimskog ptrelaznog roka. Pre njega se Simon Terode vratio u Keln, Antoni Udža u Majnc, a Sandro Vagner u Bajern.

Paralelno sa ovim, Volfzburg i Štutgart su završili još jedan posao. Krilni vezista Josip Brekalo pre vremena je okončao pozajmicu na Mercedes benz areni (trebalo da ostane do juna) i vratio se na Volksfagen arenu, hrvatski talenat je ugovorom „vezan“ do 2021.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaJosip BrekaloMario GomezNemackaStutgartVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara