Rudi Garsija
Rudi Garsija

Jedini razlog što je Garsija još na Velodromu – Olimpikov trošak između 8.000.000 i 12.000.000

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.01.19. | 15:16

Tenzija nad Marseljom

Prošle sezone napravljena je dobra osnova, ovog leta se pristojno ulagalo, ali umesto napretka Olimpik je napravio korak unazad. Nezadovoljstvo navijača kulminiralo je posle ispadanja od četvrtoligaša Andrezjea u Kupu Francuske (0:2) i uprava kluba iz Marselja sada traži rešenje za izlazak iz krize. Navijači traže smenu Rudija Garsije, ali prema pisanju lokalnog Provansa to se neće desiti, jer bi takvo rešenje preskupo koštalo Olimpik.

Provans piše da bi Olimpik u tom slučaju Garsiji morao da isplati između 8.000.000 i 12.000.000 evra na ime naknade šefu struke i njegovim saradnicima. Zato predsednik Žak-Anri Ero prst krivice upire ka igračima. Valjda mu je to jeftinije rešenje?
Stalno pričamo o šarmu kup takmičenja, ali ovo večeras bila je noćna mora“, žalio se novinarima Ero.

Izabrane vesti

Ima naravno nešto i do igrača. Brazilac Luiz Gustavo, jedini koji je posle sramotnog poraza od Andrezjea imao dovoljno hrabrosti da stane pred novinare, gađao je u centar mete.
Moramo da ovom klubu ukažemo veće poštovanje. Klub nas plaća i to moramo da poštujemo. I zato moramo da zaboravimo na egoizam i neka naše individualna nezadovoljstva“, iskren je bio Gustavo.

Garsija je pokušao da spusti loptu konstatacijom da svi dele odgovornost, te da je on kao trener naravno najodgovorniji. Međutim, nije toliki problem ko će preuzeti krivicu. Pitanje je ko će izvaditi klub iz krize. Možda će to biti Mario Baloteli, uz levog beka prioritetan zadatak Olimpika u januarskom prelaznom roku?

(FOTO: Reuters)


tagovi

Rudi GarsijaZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara