Još igra za Šalke, a već je zaradio 20.000.000 evra od Bajerna!

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.18. | 16:16

Mladi vezista "odrao" Bavarce samo za potpis...

Da je Šalke uspeo da ga nagovori da produži ugovor bar na još dve godone, Leon Gorecka bi narednog leta verovatno završio u Realu, Barseloni ili nekom superbogatom premijerligašu za sumu veću od 100.000.000 evra. Ali kako čelnicima kluba iz Gelzenkirhena to nije pošlo za rukom, jedan od najboljih mladih vezista na svetu završio je u Bajernu kao slobodan igrač

Kako je Bajern uspeo da ubedi momka iz Bohuma da odabere baš njih? Pa novcem, naravno! Basnoslovnom sumom novca. I to samo za jedan jedini paraf. Kao slobodan igrač Gorecka je mogao da traži šta hoće i onda je na glavnu scenu stupio njegov superagent - Jerg Nojbauer. Čovek koji je svojevremeno na isti način u Bajern iz Herte doveo Sebastijana Dajslera i tom prilikom mu obezbedio 20.000.000 maraka "na ruke" (samo za potpis), sada je istu cifru, samo u evrima, ćušnuo u džep Leona Gorecke. Logično, Nojbauer će imati procenat od te cifre, ali i bez toga radi se sigurno o jednoj od najvećih isplata za "šaru" na ugovoru. 

Izabrane vesti

Bajern nije želeo da se izjašnjava o ovom pisanju, a uvek dobro informisani Bild podseća da Bavarci ni pre 17 godina nisu želeli da priznaju da je novac dat Dajsleru, da bi kasnije kroz knjige tu cifru fakturisali kao "zajam".  

Isti izvor još navodi da će Gorecka u Minhenu imati 10 ili nešto više miliona evra godišnje, jer to je bila poslednja cifra koju je Šalke nudio za nastavak saradnje. 

Foto: Action Images 


tagovi

Leon Gorecka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara