Još jedna ponuda: Malkom donosi Barsi čistu zaradu - 9.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.01.19. | 10:19

Samo da prihvati uslove selidbe u Kinu

Nije hteo na Ostrvo, možda hoće na drugi kraj sveta. Bez obzira što igra malo i(li) ispod očekivanja, Brazilac Malkom ovih dana broju ponude. Prvu, da se preseli u Everton je odbio, ali ostaje dilema kako će reagovati na drugu, iz Kine.

Tamošnji Gvangdžo Evergrande dostavio je na adresu Barselone ponudu vrednu 50.000.000 evra za krilnog vezistu koju nije ispunio velike zahteve po dolasku iz Bordoa. Retko kad je u prvom timu (samo jednom u prvenstvu, dvaput u Kupu kralja), samim tim retko daje golove (tek dva, što je malo u napadačkom sistemu Blaugrane), pa nije isključeno da ove zime napusti Nou Kamp. Spas mu nudi Fabio Kanavaro, italijanski stručnjak na klupi kluba koji je posle sedam uzastopnih titula morao da preda krunu Šangaj SIPG-u.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da je Malkoma Azijatima preporučio Andre Kari, Barsin službenik u razgranatoj mreži skauta po Južnoj Americi. Očigledno da Kari ima saznanja da je Malkom nezadovoljan u Kataloniji, pa pokušava da pomogne klubu u kome radi. A Kinezi plaćaju i šakom i kapom. Čak bi Barselona bila na dobitku, jer je letos, posle halabuke ukrala igrača ispred nosa Romi za 41.000.000 evra. Po svoj prilici, prevarila se. Još samo da igrač kaže „da“.

Drugi detalj koji upućuje na zaključak da bi transfer mogo da se odradi jeste sazanje o dobrim poslovnim odnosima Gvangdžoa i Barselone. Najpre je leta 2017. kineski klub pustio drugog Brazilca, Paulinja, da ode u Španiju za 40.000.000 evra, ovaj je doprineo osvajanju duple krune, a onda je pozajmljen Kinezima do kraja ove sezone, uz obavezan otkup od 50.000.000 evra. Tako bi Barsa na dvojici sunarodnika mogla na kraju da profitira za 19.000.000 evra.

FOTO: Reuters


tagovi

MalkomGvangdžou EvergrandeZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara