"Jasper Silesen i Tim Krul"
"Jasper Silesen i Tim Krul"

Još malo o genijalnim misaonim igrama Van Gala, ali i mogućim posledicama za Silesena

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.07.14. | 18:25

"Trebalo je da vidite Pintov izraz lica kada sam ulazio… Neprocenjivo", priseća se Tim Krul

Jasper Silesen i Tim KrulProšlo je dva dana, ali fudbalska javnost i dalje sumira utiske o pobedi Holandije nad Kostarikom u četvrtfinalnom meču na Mundijalu i potezu Luja van Gala, koji su mnogi prvo nazivali ludačkim, a posle pobede Lala u penal seriji promenili ploču i opisali kao genijalni.

Minut pre penal ruleta Jaspera Silesena je na gol liniji zamenio Tim Krul! Nikada pre se na svetskim prvenstvima tako nešto nije dogodilo. Navijači u neverici… Ali ne samo navijači.
"Kada sam počeo da se zagrevam cela klupa Kostarike je bila zbunjena. Izraz lica njihovoh selektora Hozea Pinta kada me je video… Neprocenjivo! Definitivno je ostavilo utisak. Fantastičan potez", hvali odluku svog selektora Krul, koji je pročitao gde će šutirati svih pet kostarikanskih izvođača i zaustavio dva udarca.

Izabrane vesti

Mnogi su mu, pak, zamerili na tome što se svojski trudio da isprovocira protivničke igrače. Obraćao im se na španskom, govorio “Vamos” (hajde)… Testirao im živce.
"Ne mislim da sam učinio nešto loše. Nisam bio agresivan, nisam ludovao, samo sam im govorio da znam gde će šutirati, jer sam ih analizirao i zaista sam znao. Pokušao sam da im uđem u glavu i uspeo sam. Jednostavno, svi smo bili pod masivnim pritiskom i pokušao sam da ih psihološkim savladam", komentariše Krul.

Međutim, holandska javnost se sada pita da li bi misaone igre Van Gala sada mogle da mu se obiju o glavu. Jer, Jasper Silesen isprva nije mirno primio odluku da izađe sa terena.
"Priznajem, bio sam ljut. Ni posle mi nije bilo svejedno jer mi niko nije rekao za plan. Ali, morao sam da prihvatim selektorovu i na kraju krajeva - sve je dobro ispalo. Srećan sam i zato što mi je Van Gal rekao da ću braniti protiv Argentine. Sada je Krul junak, ali ne vidim zašto bi to uticalo na moje samopouzdanje? Moje je da probam da pomognem timu da pitanje pobednika rešimo pre meča", odgoara Silesen.

Na treninguI čini se da u taboru Lala zaista nema zle krvi. Dan posle meča na treningu zajedno Krul i Silesen. Nema prekih pogleda.
"Ljubomora? Nema tu ljubomore. Moje je da se dokažem selektoru, ali on je izabrao Jaspera i Jasper je naš prvi golman. A naravno da bih voleo ja da branim, kao što bi voleo i Mihael Vorm. Mi smo tu da Jaspera držimo budnog. Zato i jesmo u polufinalu", kaže Krul i za kraj upozorava Argentince, naredne protivnike Lala.

Sva trojica golmana Holanđana izučiće rivala do tančina. Gaučosima bi, čini se, bolje bilo da ne dođe do penal ruleta.

(FOTO: Action Images, Getty/Guliver Images)


tagovi

reprezentativni fudbalLuj van GalTim KrulJasper SilesenBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara