""
""

Junajted šampionskog srca! Murinjovi Superklinci okrenuli Midlzbro (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.12.16. | 17:54

Marsijal i Pogba u uzbudljivoj završnici doneli bodove Đavolima. Tadić asistent u porazu Sautemptona kod kuće

Pet minuta delilo je Midzbro od najvećeg šoka na rastanku od 2016. godine i trijumfa nad Mančester Junajtedom na Old Trafordu, ali mu to nisu dozvolili Murinjovi Superklinci. Poveli su gosti u 67. minutu pogotkom Grenta Ledbitera, ali su Entoni Marsijal i Pol Pogba smogli snage da u samoj završnici veliku inicijativu pretoče u važnu pobedu - 2:1.

Izabrane vesti

Bio je bolji Junajted tokom celog meča, imao ogromnu inicijativu, a čak i kada je gubio u završnici igrao je sa istim žarom. Pokazali su karakter pobednika i deluje da ovaj novi tim Mančestera polako, ali sigurno izrasta u ozbiljnu ekipu kakvu Murinjo želi da ima. Ponovo je Zlatan Ibrahimović bio u centru pažnje, sjajno je vodio napade Đavola, a možda mu je glavni sudija nepravedno poništio gol sredinom prvog dela zbog navodnog prekršaja. 

Srećom po arbitra taj detalj nije uticao na konačan ishod ovog meča i zasluženu i čistu pobedu Junajteda. Čak 32 puta su fudbaleri sa Old Traforda šutirali na gol rivala, stvorili stvarno veliki broj prilika, a delovalo je da će se Viktor Valdez proslaviti. Međutim u finišu su preko talentovanih Marsijala i Pogbe stigli do pobede. Zlatan je namestio prvi, a Mata drugi gol za 10. trijumf u sezoni i prodor na deobu petog mesta sa Totenhemom.

Dušan Tadić je posle četiri utakmice, kada je ulazio kao rezerva, konačno dočekao da bude starter u ekipi Sautemptona, ali to nije bilo od velike koristi Svecima. Drugi put u poslednja tri dana poraženi su kod kuće od dobre ekipe Vest Bromvič Albiona, a nije im pomogao ni vodeći pogodak Šejna Longa za koji se pobrinuo upravo naš Tadić.

Najbolji srpski fudbaler sjajno je asistirao Ircu iz kornera u 41. minutu, ali je samo dva minuta kasnije gostujući tim preko Meta Filipsa poravnao na 1:1. Čim je počelo drugo poluvreme Hal Robson-Kanu je doneo prednost Lutalicama, a u takvim situacijama fizički jači tim Tonija Pjulisa retko gubi bodove. Izdržali su sve napade domaćina, slavili sa 2:1 i 2017. godinu dočekuju na solidnom osmom mestu na tabeli. Sveci su pali poziciju niže...

Lester se diže! Šampion kuburi sa formom, nije dobio tri utakmice do današnjeg meča, ali je lepu 2016. godinu u kojoj je postao šampion Engleske ipak ispratio u vedrom duhu pobedom nad Vest Hemom od 1:0. Za nju se pobrinulo letošnje zvučno pojačanje Islam Slimani koji je posle lepe akcije i centaršuta Olbrajtona glavom matirao Čekićare.

Jedan od heroja današnjeg dana sigurno je napadač Barnlija Andre Grej koji je postigao svoj prvi het-trik u Premijer ligi. Najbolji strelac Čempionšipa je do ovog kola dao samo dva gola, a večeras je za 22 minuta uspeo da nadmaši taj učinak. Crne mačke su bile očajne, pa su novim porazom nastavile pad ka dnu.

A da ne budu tamo ne moraju da brinu dokle god im je još tužnijeg Svonsija. Labudovi kao da su se predali i da se spremaju za Čempionšip, pošto su bez ispaljenog metka izgubili danas u Velsu od Bornmuta (0:2). Benik Afobe i Rajan Frejzer pogodili su mrežu rivala u prvom poluvremenu i odredili ishod ovog meča.

PREMIJER LIGA, 19. KOLA

Petak
Hal - Everton 2:2 (1:1)
/Doson 6, Snodgras 65 - Maršal 45ag, Barkli 85/

Subota
Barnli - Sanderlend 4:1 (1:0)
/Grej 31, 51, 53, Barns 67 penal - Defo71/

Čelsi - Stouk 4:2 (1:0)
/Kejhl 34, Vilijan 57, 65, Kosta 85 - Martins Indi 46, Krauč 64/ 

Lester - Vest Hem 1:0 (1:0)
/Slimani 20/

Mančester Junajted - Midlsbro 2:1 (0:0)
/Marsijal 85, Pogba 87 - Ledbiter 67/

Sautempton - VBA 1:2 (1:1)
/Long 41 - Filips 43, Robson-Kanu 50/

Svonsi - Bornmut 0:3 (0:2)
/Afobe 25, Frejzer 45+1, King 89/

18.30 Liverpul - Mančester Siti

Nedelja
14.30 Votford - Totenhem
17.00 Arsenal - Kristal Palas

(FOTO: Action Images)


tagovi

Andre GrejDušan TadićEngleskaEvropaLester SitiPremijer ligaZlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara