""
""

Junajtedovo skupo pokajanje, 28.000.000 evra više za odbačenog sina i 25 odsto koji prave razliku

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.05.17. | 09:20

Žoze Murinjo spreman da vrati još jedno dete kluba nazad na Old Traford

Prošlog leta Mančester junajted je morao debelo da se pokaje zbog toga što se Pola Pogbe odrekao tako lako, pa je iz aktovke morao da izvuče strahovitu sumu novca (čitaj: preko 105.000.000 evra), samo kako bi vratila francuskog vezistu na Old Traford. Ovog leta mogao bi da se dogodi novi, identičan scenario.

Izabrane vesti

Junajted je uveliko započeo priču povratka odbačenog sina Majkla Kina na Teatar snova. Doduše, samo sa značajno manjim finansijskim izdacima u poređenju s Pogbinim transferom. Opet, zavrteće se mnogo više novca od onog dobijenog pri njegovom odlasku u Barnli. 

Tog januara 2015. godine Junajted je od Barnlija dobio tek nešto više od 2.000.000 evra. Što je u datom trenutku bila fer suma za mladog, nedorečenog i nedovoljno kvalitetnog engleskog štopera. Dve sezone kasnije, Kin je izrastao u jednog od boljih štopera Premijer lige, što nije prošlo neopaženo. Lester je još prošlog leta želeo Kina, ali je tada suma bila oko 12.500.000 evra. Zimus je i Everton bacio oko na Kina, s tim što je njegov eventualni transfer planiran tek u julu. 

Sada, kada se u igru uključio i Junajted, teško da će neko drugi imati prednost. Posebno ako Žoze Murinjo bude Kinu obećao mesto u prvom timu. Isto bi mogao da dobije, pošto se sve češće šuška o tome da će Kris Smoling otići zbog nezadovoljstva svojim statusom u timu i čestim nesuglasicama s menadžerom. 

Murinju se, navodno, jako dopao Kin zbog svojih fizičkih i mentalnih predispozicija. Pre svega zbog dobrog skoka, što je Junajtedu često nedostajalo u igri ove sezone, ali i koncentracije na odbrambene zadatke. Nije ni on bezgrešan, ima svojih nedostataka na kojim mora da radi. Ali je daleko bolji od onog igrača koji je bio tokom godina provedenih po raznim pozajmicama. 

Zato je, između ostalog, debitovao za reprezentaciju Engleske i to protiv Nemačke u martu.

Junajted je spremio gotovo 30.000.000 evra, samo kako bi se prvi dočepao Kina. Ono što je dobra stvar u celoj priči jeste da je Junajted, prilikom Kinovog prelaska u Barnli, ubacio klauzulu po kojoj dobija 25 odsto od naredne prodaje. To znači da će 24-godišnjeg Engleza platiti manje, proporcionalno pomenutom procentu. 

Za Kina je spremljena i bogata plata, odnosno četiri puta veća od onog što dobija u Barnliju. Odnosno, sa 30.000 evra sedmično ista će skočiti na 120.000 evra! 

A Kin je, navodno, željan da se vrati u dečački klub i ispuni san. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

BarnliEngleskaEvropaMajkl KinPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara