Juve je opet pobedio: Emre Džan do 2023, plata 6.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.04.18. | 10:25

Zašto je Nemac odbio PSŽ i Bajern?

Juve pobeđuje na terenu i van njega. Neko će reći da početna rečenica ima dodirnih tačaka sa sudijama, međutim, ovoga puta misli se na još jedan poslovni potez koji bi sadašnjem, verovatno i budućem, prvaku Italije trebalo da osigura budućnost za narednih nekoliko godina. Tačnije, pet. To je period na koji je Stara dama obezbedila - Emrea Džana.

Nemački reprezentativac pristao je da bude prvo pojačanje crno-belih iz Torina u predstojećem prelaznom roku. Dugo najavljivalno, priželjkivano još od minule zime, a ako je verovatni Gazeti delo sportu, konačno realizovanom. Džan će sa Juveom potpisati ugovor do juna 2023. i na taj način staviti tačku na spekulacije gde nastavlja karijeru, pošto mu ovog leta ističe saradnja sa Liverpulom.

Izabrane vesti

Generalni direktor Juventusa Bepe Marota mesecima je obigravao oko Džana, da bi na kraju uspeo da obezbedi njegov potpis. Tačno je da 24-godišnji vezista stiže kao slobodan igrač, ali će zato klub morati da se isprsi za njegovu platu, umesto 4.000.000 koliko se pominjalo jesenas, kad su pregovori započeti, pa 5.000.000 koliko je Nemac tražio zimus stiglo se do sume od 6.000.000 evra po sezoni. Na taj način Emre Džan će postati jedan od najplaćenijih fudbalera u timu Masimilijana Alegrija, više zarađuju samo Gonzalo Iguain (7.500.000 evra) i Paulo Dibala (7.000.000 evra), a Daglas Kosta je baš na pomenutih 6.000.000 evra.

Prema Gazetinim saznanjima, Emre Džan je imao ponude i Pari Sen Žermena i Bajerna, ali ni francuski, ni nemački prvak nisu mogli da mu garantuju mesto u prvih 11, pa se odlučio za Torino, gde mu je obećano da će biti starter. Tim pre što Juventus posle 12 godina napušta 32-godišnji Klaudio Markizio, Sami Kedira ima ponude sa svih strana sveta (Kina, SAD) i 31 godinu, pa je klub odabrao da na mlađim snagama gradi budućnost na sredini terena.

FOTO: Action images


tagovi

LiverpulEmre DžanLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara